Ο ΣΥΡΙΖΑ για την έλευση της τρόικας

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την έλευση της τρόικας 

 

“Η κυβέρνηση υποδέχεται την Τρόικα μέσα σ’ έναν καταιγισμό παραπλανητικών δηλώσεων εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, που αποσκοπούν στο να ωραιοποιήσουν τη δραματική κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας.

 

Και ενώ η κυβέρνηση παίζει με τις αντοχές των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αναβάλλοντας διαρκώς το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, συνδέοντάς το με την πορεία εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος, απεργάζεται μέτρα διάλυσης και συρρίκνωσης του δημοσίου.

 

Είναι φανερό πως οι  επικείμενες απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπάλληλων θα αποδιοργανώσουν ακόμη περισσότερο  το κράτος, ένα κράτος που η κυβέρνηση το θέλει  στην υπηρεσία των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και όχι στην υπηρεσία της κοινωνίας και των αναγκών της. Η διάλυση όμως του δημοσίου, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, θα επιτείνει τα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης .

 

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα αποκτούν κατεπείγοντα χαρακτήρα τα μέτρα άμεσης ανακούφισης που παρουσίασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.