Ο Σπίρτζης στον Realfm 97,8 : Πώς θα επιβάλλονται τα πρόστιμα με τον νέο ΚΟΚ

Σε τρεις βασικές κατηγορίες παραβάσεων θα ομαδοποιηθούν οι ποινές με τον νέο ΚΟΚ, όπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Πρόκειται για τις κατηγορίες μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας αντίστοιχα, ενώ ανέφερε ότι θα εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα των οποίων οι αρχικές τιμές θα μειωθούν. “Θέλουμε να χτυπήσουμε την αντίληψη ‘έχω λεφτά, πληρώνω και παρανομώ'”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός προσθέτοντας ότι “ο στόχος είναι να οικοδομήσουμε ένα νέο κώδικα κοινωνικών αξιών και κοινωνικής συμπεριφοράς”.

Ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στις πλατφόρμες τεχνολογίας που συνδέουν οδηγούς-συνεργάτες με επιβάτες υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν είναι η νέα τεχνολογία, αλλά ο νέος τρόπος φοροδιαφυγής πολλών εταιρειών διαμεσολάβησης. “Δεν έχουν έδρα στην Ελλάδα, δεν κόβουν αποδείξεις, δεν πληρώνουν φόρους, δεν ξέρουν ποιοι είναι οι αντιπρόσωποί τους στη χώρα, δεν ξέρουμε αν συνεργάζονται ή έχουν συμβάσεις με τους οδηγούς ταξί ή με τα αυτοκίνητα που ενοικιάζουν με οδηγό. Η Uber δεν έχει έδρα στην Ελλάδα, η Βeat δεν ξέρουμε αν έχει” είπε ο κ.Σπίρτζης, ενώ άφησε αιχμές για αυτούς που επέτρεψαν τη λειτουργία των εταιρειών με συγκεκριμένους όρους.

“Έγινε σκόπιμα. Ευνοούνται συγκεκριμένα συμφέροντα, όταν ο ελληνικός λαός πληρώνει φόρους και έχει ματώσει. Κάποιοι πλουτίζουν μέσα στην κρίση και ανταγωνίζονται αθέμιτα άλλες πλατφόρμες και άλλους επαγγελματίες” τόνισε ο υπουργός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ