Ο Σπηλιωτόπουλος “καρφώνει” το οικονομικό επιτελείο

Ο Σπηλιωτόπουλος “καρφώνει” το οικονομικό επιτελείο

 

Κείμενο “φωτιά” ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του οικονομικού επιτελείου αναφορικά με τις φορολογικές ρυθμίσεις που έπρεπε να ψηφιστούν μαζί τις διατάξεις “για το διωγμό του δικαιώματος της περιουσίας” και κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και τους πολίτες.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση επειδή η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και όχι περιπέτειες, όμως όπως υπογραμμίζει “στις διατάξεις τις συγκεκριμένες χωρίς το δίλημμα και τις ανάλογες συνέπειες είναι σαφές ότι έχουμε απόλυτη και δομική διαφωνία”.

 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του κ. Σπηλιωτόπουλου με τίτλο “Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και όχι περιπέτειες”

 

Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω πολλούς αλλά το ράβε-ξήλωνε στις ρυθμίσεις για τα φορολογικά έδειξε όχι μόνο προχειρότητα αλλά πρωτοφανή ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς αλλά και στους πολίτες.

Στους θεσμούς γιατί προφανώς οι βουλευτές χρειάζονταν χρόνο να μελετήσουν ρυθμίσεις που δεν είχαν τον χρόνο να εξετάσουν και να συζητήσουν αφού ξαφνικά ως μπόρα προέκυψαν και στους πολίτες γιατί έδειξαν ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις που επί ένα χρόνο περίμεναν με αγωνία και φόβο μόνο προϊόντα μελέτης και περίσκεψης δεν ήταν. Πλήθος άτακτων και αντιφατικών διατάξεων που έπρεπε να ψηφιστούν έτσι γιατί έφτασαν στο παραπέντε με τις απειλές της τρόικας και με χρονοδιαγράμματα που έληγαν ως προαπαιτούμενα. Και μαζί με όλα την ίδια στιγμή έπρεπε να ψηφιστούν και οι διατάξεις για το διωγμό του δικαιώματος στην περιουσία που είναι κυρίαρχο στοιχείο της κατά τα άλλα φιλελεύθερης ιδεολογίας και πρακτικής, κάτι που στο παρελθόν την διαφοροποιούσε από τις παλαιοκομμουνιστικές αντιλήψεις. Ακόμα και ο νεοκομμουνισμός της Ασίας όπως στην Κίνα δεν διώκει την μικροϊδιοκτησία όπως κάνουμε εδώ στο όνομα της έλλειψης ισοδύναμων για να εφαρμόσουμε μια συνταγή που έρχεται το Ευρωκοινοβούλιο και λέει ότι είναι αποτυχημένη!!!

Αν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δηλαδή διαφωνούν πόσο είναι εύκολο εμείς να αντέξουμε με αυτές τις αντίθετες με ιδεολογία και λογική πρακτικές. Και όταν μάλιστα διαρρέουν ότι ακόμα και ο Πρωθυπουργός εξεπλάγην με τις ρυθμίσεις του κου Θεοχάρη που τόσο έχουμε πει και γράψει ότι παγώνουν την αγορά και δυναμιτίζουν το κλίμα στην οικονομία, τότε τι περισσότερο να προσθέσουμε. Σεβόμαστε τους κόπους και τις αγωνίες όλων. Τις θυσίες και τον πόνο. Τις προσπάθειες να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Όσα έκανε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για να ανακτήσουμε κύρος και υπόληψη που αναγνωρίστηκαν και πάλι διεθνώς από ξένους ηγέτες.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και όχι περιπέτειες. Μπροστά σε αυτό και μόνο δίνουμε ψήφο συνέχισης της Κυβέρνησης και της πολιτικής ομαλότητας που έχουμε ανάγκη. Το αντίθετο θα ήταν ανεύθυνο. Αλλά στις διατάξεις τις συγκεκριμένες χωρίς το δίλημμα και τις ανάλογες συνέπειες είναι σαφές ότι έχουμε απόλυτη και δομική διαφωνία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ