Ο Σουλτς απέβαλε ευρωβουλευτή της Χ.Α. – Τι λέει η Βόζεμπεργκ για το επεισόδιο

Την αποβολή του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριου Συναδινού από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, διέταξε ο Μάρτιν Σουλτς. 

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωκοινοβουλίου που ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Η αποβολή του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης του για το προσφυγικό, καθώς ανέφερε ότι “όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν”. 

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διάβασε την επίμαχη τοποθέτηση του ευρωβουλευτή και είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, “πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει”. “Γι’ αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός” τόνισε ο κ. Σουλτς προκαλώντας την αντίδραση συναδέλφων του κ. Συναδινού.  “Όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση”, απάντησε και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.

Το γεγονός επιβεβαίωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ που δήλωσε στο enikos.gr: “Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτή τη διάταξη. Μάλιστα, εάν ο βουλευτής αρνιόταν να αποχωρήσει θα τον συνόδευαν οι επόπτες του ευρωκοινοβουλίου. Επίσης, προβλέπεται χρηματική επιβάρυνση για τον βουλευτή αφού αποκλείστηκε από την ψηφοφορία”. 

“Είναι πρωτοφανές περιστατικό και είναι σε βάρος της Ελλάδας το γεγονός ότι αποβάλλεται ένας Έλληνας ευρωβουλευτής. Είναι προσβολή για τη χώρα μας και η είδηση δυστυχώς θα φιλοξενηθεί στον εγχώριο και διεθνή Τύπο με αρνητικά σχόλια σε βάρος της ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό. Ήταν μια αρνητική στιγμή, την ώρα που η Ελλάδα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες για το προσφυγικό και ασκήθηκε σκληρή κριτική στην Τουρκία και τα κράτη-μέλη που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Ε.Ε. Όμως, είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα οι ύβρεις και οι ρατσιστικές θέσεις που αντίκεινται στη φιλοσοφία, τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε” τόνισε στο enikos.gr η κ. Βόζεμπεργκ. 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ