Ο Σημίτης και το αειθαλές μπλοκάκι του

Ο Σημίτης και το αειθαλές μπλοκάκι του

 

Αυξάνονται και πληθύνονται τελευταίως οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις στο τόξο της Κεντροαριστεράς και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο σημιτικός, όπως τον χαρακτηρίζει ο “Μικροπολιτικός” της εφημερίδας “Τα Νέα”, ΟΠΕΚ (Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας), ο οποίος οργάνωσε σχετική συζήτηση  το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικός” την παράσταση στην εκδήλωση έκλεψαν δύο πρωθυπουργοί και το αειθαλές μπλοκάκι του Κώστα Σημίτη.

Ο πρώην πρωθυπουργός καθόταν στην πρώτη γραμμή και κάποια στιγμή έβγαλε από την τσέπη του ένα σημειωματάριο. Ο κ. Σημίτης συνοδευόταν από την σύζυγο του Δάφνη, ενώ ακριβώς δίπλα του καθόταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Παρών ήταν και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Στο πάνελ βρίσκονταν οι Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ), ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ο καθηγητής Χαράλαμπος Ανθόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ).

Οπως αναφέρει η στήλη, αίσθηση προκάλεσε η εισαγωγική εισήγηση του προέδρου του ΟΠΕΚ Σωκράτη Κοσμίδη, ο οποίος πρότεινε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 αλλά, όπως είπε: «πλήρως απασχόλησης», την τετραετή διάρκεια της βουλής και την κατάργηση της έννοιας της τροπολογίας.

 

Όσο για τους υπολοίπους, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Κωνσταντόπουλος εμφανίστηκαν να συμφωνήσουν στο να είναι η επόμενη βουλή συντακτική , ενώ οι κ.κ. Λυκούδης και Ανθόπουλος εμφανίστηκαν αρνητικοί. Από την πλευρά του ο Νίκος Αλιβιζάτος τους έθεσε ερωτήματα για τον εκλογικό νόμο και όχι μόνο.  Ο βουλευτής της ΝΔ είπε όχι στην απλή αναλογική και στο ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού. Ωστόσο, εμφανίστηκε να διαφωνεί με τα υπερβολικά μπόνους εδρών. Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ είπε ναι στην απλή αναλογική και στην κατάργηση του σταυρού. Ναι στην απλή αναλογική , είπε και ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος επέκρινε την κατάχρηση εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Με τους προλαλήσαντες συμφώνησε και ο κ. Ανθόπουλος ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας “άδολης αναλογικής”, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτή δεν είναι κατ’ανάγκη η άποψη του Βαγγέλη Βενιζέλου.

 

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ