Ο Ρήγας στον Realfm 97,8 για την αντισυνταγματικότητα: Θα δείτε πώς θα απαντήσουμε στη Βουλή

Στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής με την οποία αποφαίνεται ότι το σύνολο των ρυθμίσεων του νόμου 4387/2016, οι περικοπές δηλαδή σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια είναι αντισυνταγματικές και βρίσκονται εκτός Συντάγματος και εκτός διεθνούς συνθήκης για τα δικαιώματα του ανθρώπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Υπήρξε μία γνωμοδότηση. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Από κει και πέρα η νόμιμη κυβέρνηση του ελληνικού λαού θα διαμορφώσει το πλαίσιο το οποίο θα είναι όλα συμφωνημένα. Είναι τόσο απλό. Θα είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια. Είναι σαφές αυτό που λέω», τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

«Είναι μία γνωμοδότηση, δεν σημαίνει ότι αυτή η γνωμοδότηση και τα μέτρα τα οποία θα πάρει και ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφωθεί το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση και από την ψήφιση της Βουλής δεν θα είναι νόμιμο».

Στο ερώτημα εάν πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τροποποιήσει κάποιες διατάξεις ώστε να συμμορφωθεί με όσα αναφέρει η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Θα το δείτε, θα το δείτε τις επόμενες ώρες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ