Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας για τη συνάντηση με τον Σαμαρά

Με τον Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας για τη συνάντηση με τον Σαμαρά

Με τον Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του,  δήλωσε ότι «η νέα εδαφική διαίρεση είναι ένα εσωτερικό θέμα της Αλβανίας που ολοκληρώθηκε στο πνεύμα του εθνικού συμφέροντος και της προστασίας χωρίς κανένα δισταγμό των ελευθεριών των μειονοτήτων και των δικαιωμάτων τους».

Παράλληλα, ο κ. Ράμα, αναφέρθηκε και στη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να αντιστραφεί, και θα πρέπει με διάλογο και ισότητα να προχωρήσει.

«Έχουμε μια πολύ σαφή θέση για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπιδας: διάλογο, ισότητα και βούληση ώστε να βρούμε μια βιώσιμη λύση το συντομότερο δυνατό, σε ένα θέμα που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μια βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές», υπογράμμισε ο Έντι Ράμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλβανός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ζήτησε «για άλλη μία φορά την κατάργηση του παράλογου νόμου του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών».

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.