Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη – ΒΙΝΤΕΟ

Στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη και στο μήνυμά του εξέφρασε τη μεγάλη σημασία που υπάρχει για την οργάνωση μουσείου στην περιοχή. 

Εδώ και 30 χρόνια, ο κορυφαίος Αρχαιολόγος μας κ. Πέτρος Θέμελης φέρνει στο φως, με τη μοναδική επιστημονική του κατάρτιση αλλά και την υποδειγματική επιμονή του, την Αρχαία Μεσσήνη.  Έτσι αναδύεται η πορεία της Αρχαίας Μεσσήνης από την εποχή του 7ου αιώνα π.Χ –όταν διαμορφώθηκαν τα οχυρά των Μεσσηνίων στην Ιθώμη, το άντρο του Ιθωμάτα Δία- ως το 370 π.Χ., όταν ο Επαμεινώνδας, μετά τη μάχη των Λεύκτρων, ίδρυσε την Αρχαία Μεσσήνη.  Κάπως έτσι ο κ. Πέτρος Θέμελης αναδεικνύει την Αρχαία Μεσσήνη ως ένα από τα πιο εμβληματικά κέντρα της Ελληνικής Αρχαιότητας” δήλωσε ο κ. Παυλοπουλος και πρόσθεσε:

“Είναι χρέος της Πολιτείας,  απέναντι στην πολιτισμική μας κληρονομιά αλλά και ανταποδίδοντας στον κ. Πέτρο Θέμελη αυτό που πραγματικά του αναλογεί, να οργανωθεί το ανάλογο Μουσείο.  Από την πλευρά μου, και υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί για την εκπλήρωση αυτού του χρέους”.

Πηγή βίντεο: Εφημερίδα Θάρρος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ