O “πόλεμος” των non papers

Το non paper της ΝΔ σχετικά με τις θέσεις του Συνασπισμού υπέρ της επαναφοράς της δραχμής, σχολιάζει το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ “κόμμα της λάσπης”.Στο non paper της Συγγρού, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “οι μάσκες έπεσαν” και ότι  “για τον κ. Τσίπρα δεν είναι φετίχ το ευρώ αλλά η δραχμή”. Κάτι, που όπως σημειώνουν “αποδεικνύεται και από τις θέσεις της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του Συνασπισμού – Πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας – όπως αποτυπώνονται στο κείμενο θέσεων της ΚΠΕ”.  Στο non paper μάλιστα επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.   Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε ανακοίνωσή του αποκαλεί τη ΝΔ “κόμμα της λάσπης”, τονίζοντας ότι “η λάσπη επιστρέφεται σε αυτούς που την εκτοξεύουν”.

“Ο χαρακτηρισμός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε non paper της ΝΔ ως το  «κόμμα της δραχμής» με αναφορά σε «κείμενο της ΚΠΕ»  εντάσσεται στη γνωστή τακτική λασπολογίας, συκοφαντίας και εξαπάτησης των πολιτών. Το μόνο δηλαδή στο οποίο ελπίζει η ΝΔ δύο μέρες πριν τις εκλογές”, επισημαίνεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει μάλιστα “επιθεωρητή Κλουζό” τον Γιάννη Μιχελάκη και διευκρινίζει ότι το κείμενο αυτό που επικαλείται η ΝΔ δεν έχει καμία σχέσεις με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο επιθεωρητής Κλουζό της  ΝΔ, κ.Μιχελάκης, ανακάλυψε πάλι τη δραχμή, βρίσκοντας ένα κείμενο του προσυνεδριακού διαλόγου στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.  Κατανοούμε  το άγχος και την αγωνία της ΝΔ στο να κρύψει αφενός ότι το πραγματικό της πρόγραμμα είναι το δεύτερο μνημόνιο, δηλαδή οι περαιτέρω απολύσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και αφετέρου ότι ένα μέρος του πολιτικού της προσωπικού είναι βουτηγμένο στα σκάνδαλα και τη διαπλοκή. Φαίνεται όμως ότι για τη ΝΔ του κ.Σαμαρά δεν υπάρχει κανένα όριο στην αυτογελοιοποίηση”, αναφέρει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ