Ο Παυλόπουλος απαντά στην Bild: Δεν ήρθα εδώ τείνοντας χέρι επαιτείας

«Δεν ήρθα εδώ τείνοντας χέρι επαιτείας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Βερολίνο, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της. Σε ό,τι αφορά τον δικό του ρόλο, διευκρίνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια της χώρας, αγωνιζόμενος μαζί με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της.

«Βάζω πλάτη για τον τόπο, όπως επιβάλλει ο ρόλος μου, και προς την κατεύθυνση αυτή αγωνίζομαι με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Βερολίνο και λίγο πριν μεταβεί στην Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στον οποίο αναμένεται να επαναλάβει ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «έρχεται η ώρα των εταίρων» -θα πρέπει δηλαδή και η ΕΚΤ να επανεξετάσει το θέμα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η Ελλάδα δηλώνει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια της ΕΚΤ να διαδραματίσει τον ρόλο της πραγματικής κεντρικής τράπεζας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ρευστότητας, δήλωσε σχετικά ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τους Γερμανούς αξιωματούχους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε το ζήτημα της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο, όπως είπε, δεν αφορά τόσο το νόμισμα, αλλά τον άνθρωπο. «Πραγματικός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος που μπορεί να αντέξει τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά εκείνος που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα δομικό πρόβλημα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε ότι ο ελληνικός λαός διδάσκει ανθρωπισμό απέναντι σε φαινόμενα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει δικαιωθεί η διεύρυνση της ΕΕ προς τα ανατολικά, σημείωσε: «Εύχομαι να αποδειχθεί ότι δικαιώθηκε, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται το αντίθετο. Η Γερμανία γνωρίζει σήμερα ποιοι είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι στην Ευρώπη». Προσέθεσε δε, ότι οποίο κράτος-μέλος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, θα πρέπει να υφίσταται τις ανάλογες κυρώσεις. Το ίδιο άλλωστε συνέβη πρόσφατα με την Ελλάδα, επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Ο Τσίπρας έστειλε τον Παυλόπουλο στο Βερολίνο για επαιτεία και εκβιασμό

Ο Παυλόπουλος απέκλεισε τις κοινές περιπολίες με την Τουρκία

Το κατοχικό δάνειο επανέφερε ο Παυλόπουλος λίγο πριν τη συνάντηση με την Μέρκελ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.