Ο Παναγιωτόπουλος για τις εξελίξεις με τη Χ.Α.

Ο Παναγιωτόπουλος για τις εξελίξεις με τη Χ.Α. 

«Η Ελληνική Δημοκρατία θα αποδείξει ότι μπορεί να απομονώσει και να βγάζει εκτός πολιτικού παιχνιδιού ακραία και επικίνδυνα στοιχεία» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «ραγδαίες εξελίξεις» με την Χρυσή Αυγή, για τις «φήμες περί πραξικοπήματος» και κατά πόσο θα πρέπει οι ομογενείς να ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως και ξέρετε ότι έχω διατελέσει και υπουργός Αμύνης. Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία και αυτή η Δημοκρατία στηρίζεται στη δύναμη και τη θέληση του Ελληνικού λαού. Τη Δημοκρατία λοιπόν στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να την απειλήσει ή να τη συρρικνώσει. Άρα, τα περί πραξικοπήματος είναι απλώς ανοησίες”.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως “σε ότι αφορά ακραίες καταστάσεις και μιλάω για το φόνο ενός νέου ανθρώπου 34 ετών, που έγινε, απ’ ότι φαίνεται, η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί, από όργανα ακραίων απόψεων και ακραίων ιδεολογιών. Η Δημοκρατία θα αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να περιφρουρήσει τον εαυτό της και τη χώρα από τέτοιου είδους επικίνδυνες ακρότητες. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα, από την εποχή της κλασικής αρχαιότητος μέχρι σήμερα, ο πολιτισμός των Ελλήνων, η ιστορία του Ελληνικού Έθνους, έχει ταυτιστεί με ορισμένες αξίες, μεταξύ αυτών, κορυφαίες αξίες είναι: ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ανεκτικότητα, όλα αυτά αποτελούν βάσεις του ελληνικού πολιτισμού. Άρα, δεν είναι διαπραγματεύσιμα για μας. Η Ελληνική Δημοκρατία θα αποδείξει ότι μπορεί να απομονώσει και να βγάζει εκτός πολιτικού παιχνιδιού στοιχεία τα οποία προδίδουν αυτή την ελληνική ταυτότητα. Δηλαδή, στοιχεία ακραία και επικίνδυνα. Άρα, νομίζω, ότι καμία ανησυχία δεν δικαιολογείται”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα παραμένει η πλέον ασφαλής και σταθερή χώρα στην περιοχή. Είναι στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, χώρα του κεντρικού πυρήνα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι έτοιμη να υποδεχθεί πολύ περισσότερους τουρίστες από τα 18 εκατομμύρια που είχαμε φέτος, για να έρθουν να απολαύσουν τη φιλοξενία, να δουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και βεβαίως να απολαύσουν τις φυσικές καλλονές της Ελλάδος. Τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού είναι σε στενή συνεργασία για να προσφέρουμε ότι καλύτερο στους φίλους και τις φίλες, εν προκειμένου από τις ΗΠΑ, που θα μας κάνουν την τιμή και τους καλώ να ‘ρθουν κοντά μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ