Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο στούντιο του Realfm 97,8: Το νέο ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει πλάτες – Τι είπε για Καϊλή, Τουρκία και εκλογές

Στο στούντιο του Realfm 97,8 βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο Ερντογάν επειδή παίζει τα ρέστα του για να κερδίσει τις τουρκικές εκλογές, θα συνεχίσει και θα κλιμακώνει τις προκλήσεις. Η εικόνα που έχω είναι ότι αν στην Τουρκία κερδίσει ο Ερντογάν, ουσιαστικά με την σφραγίδα θα έχουμε μια πολιτική σταθεροποίηση του AKP και κάνει το κόμμα του να είναι το βαθύ κράτος» είπε αρχικά.

«Σε όλα τα ζητήματα έχουμε σταθερές θέσεις. Δεν αλλάζουν σύμφωνα με τη θέση που έχουμε στο πολιτικό σύστημα. Βλέπουμε τη ΝΔ, άλλα να λέει όταν είναι κυβέρνηση και άλλα να κάνει στην αντιπολίτευση. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς όταν ήμασταν κυβέρνηση υπηρετήσαμε το να έχει η χώρα στρατηγικές σχέσεις ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δύναμης, έτσι και τώρα ως κόμμα της αντιπολίτευσης στηρίξαμε αυτές τις συμφωνίες διότι πρέπει η Ευρώπη να αποκτήσει άλλον χαρακτήρα. Δεν μπορεί να είναι μόνο οικονομική ένωση» σχολίασε.

«Το ΝΑΤΟ δεν καλύπτει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Σε μια συζήτηση με τον κ. Στόλτενμπεργκ πριν από μερικούς μήνες ήταν απαράδεκτες οι απαντήσεις του. Ουσιαστικά ήταν ένας Πόντιος Πιλάτος που έλεγε στην Ελλάδα και στην Τουρκία βρείτε τα, λες και έχουμε το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Έχουμε μια χώρα που καταπατά το διεθνές δίκαιο και μια χώρα που υπηρετεί το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορούν να μας λένε καθίστε να τα βρείτε. Τι μπορούμε να βρούμε σε αυτό το πλαίσιο;» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Ο Ερντογάν είναι ένας μικρός Πούτιν» επεσήμανε.

Οικονομία και προϋπολογισμός

«Η κυβέρνηση έχει κάνει τα ελάχιστα» ανέφερε και σχολίασε πως έγινε λίγα για τους εκλεκτούς. «Ψηφίσαμε το market pass γιατί θεωρούμε πως κάθε πολιτική που βοηθά τους αδύναμους πολίτες, επιφέρει μια καλύτερη κατάσταση για αυτούς. Δεν είναι όμως μια πολιτική που εμείς οραματιζόμαστε και που έχει το βλέμμα στην κάλπη» περιέγραψε.

«Οι ενισχύσεις που έδωσε στην πανδημία ήταν υπέρογκες σε σχέση με το αποτέλεσμα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές επεκτάσεις παγκοσμίως, εκτίναξε το δημόσιο χρέος εκ νέου και το αποτέλεσμα στην ανάπτυξη ήταν μια μη ποιοτική αύξηση του ΑΕΠ» συμπλήρωσε και συνέχισε «Εγώ έχω πολιτική που λέει: πολλές θέσεις εργασίας και μια προσπάθεια να πέσει το κόστος ζωής στην Ελλάδα».

Παρακολουθήσεις, εκλογές και συνεργασίες

«Το θέμα των υποκλοπών πλήττει πάνω από όλα τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Για όλα αυτά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος επέβαλλε τον ανιψιό του ως νούμερο δύο και ξαφνικά ανακαλύπτουμε αυτή την υπόθεση μέσω του ευρωκοινοβουλίου. Εκεί που μου έλεγαν έλα να σε ενημερώσουμε στο αυτί, μου λένε τώρα να σε ενημερώσουμε μετά από τρία χρόνια. Γιατί; Για να έχουμε περάσει τις εκλογές» είπε αρχικά για τις υποκλοπές.

«Δεν έμεινα στην επιφάνεια ούτε στην υπόθεση της Καϊλή ούτε στην υπόθεση των υποκλοπών. Κάνω προτάσεις για να βελτιώσω τη ζωή των Ευρωπαίων και των Ελλήνων» διευκρίνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσβλητικός και δεν θέλω να παρασυρθώ στον τρόπο που χαρακτηρίζει την δημοκρατική παράταξη» υπογράμμισε. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι είναι ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, των Πάτσηδων, των Δημητριάδων, των πελατειακών νοοτροπιών στο Ταμείο Ανάκαμψης, των απευθείας αναθέσεων και των μετακλητών υπαλλήλων, υποστήριξε.

«Με όλα αυτά που συμβαίνουν υπάρχει φθορά αλλά δεν υπάρχει ραγδαία πτώση της κυβέρνησης δημοσκοπική, γιατί λόγω της επώδυνης εμπειρίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αυτή που κρατάει όρθια την κυβέρνηση Μητσοτάκη» επεξήγησε και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για να υπάρχει μια εναλλακτική.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε πως οι συσχετισμοί καθορίζονται από την λαϊκή ετυμηγορία.

Qatar Gate και Εύα Καϊλή

«Πήγα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της κ. Καϊλή γιατί το θέμα των λόμπι είναι παλιό. Γιατί να κάνει τον λομπίστα ο ευρωβουλευτής που τελειώνει η θητεία του; Να απαγορευτεί. Είμαστε 705 μετά το Brexit, ας ελέγξουν όλων τα πόθεν έσχες. Για να δούμε είναι καθαρά ή κάποιοι κάνουν πλουσιοπάροχες διακοπές και έχουν ακίνητα που τα απέκτησαν με τρόπους δόλιους; Είπα ότι η κ. Καϊλή ήταν Δούρειος Ίππος όχι για το θέμα του Κατάρ, αλλά είπα ότι όλοι οι συνάδελφοί της λένε για την περίεργη συμπεριφορά της στην εξεταστική επιτροπή, που έλεγε ότι δεν έχει θέμα ο κ. Ανδρουλάκης, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί. Αν αυτό δεν είναι Δούρειος Ίππος τι είναι; Δεν λέω για ευθύνη της ΝΔ σε σχέση με το Κατάρ, προς Θεού. Λέω αυτά που στοιχειοθετούνται. Λέω ότι η συμπεριφορά της είχε ενοχλήσει και εμένα και το κόμμα» περιέγραψε.

«Μετά την επέμβαση στο πόδι μου τον Σεπτέμβριο, πήγα στις Βρυξέλλες και βρήκα το προεδρείο του SED, και τους είπα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που λέγεται “Καϊλή Pega” και τους ανακοίνωσα ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας και το είπαν και επισήμως. Για αυτά που ήξερα ενημέρωσα, τα άλλα δεν τα ήξερα. Αν τα ήξερα θα είχα πάρει νωρίτερα αποφάσεις. Μόλις τα μάθαμε, μέσα σε δευτερόλεπτα διεγράφη» πρόσθεσε.

«Προσπαθώ το κόμμα μας να είναι μια εποχή που θα έχει μηδενική ανοχή σε ηθικά ζητήματα. Όποιος έχει την εντύπωση ότι το νέο ΠΑΣΟΚ θα κάνει πλάτες σε τέτοιες συμπεριφορές, γελιέται. Η ανανέωση έχει αξιακό και ηθικό κώδικα. Προφανώς υπάρχει ζημιά, θέλω να είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι η ζημιά αυτή θα αναταχθεί» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ