Ο νέος “Στρατηγός του Έβρου” ανέλαβε καθήκοντα – ΦΩΤΟ

του Χρήστου Μαζανίτη

Αλλαγή φρουράς είχαμε σήμερα στην Διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού, στην Ξάνθη. Μπορεί οι αρμοδιότητες να ξεκινούν από τα σύνορα και να φτάνουν μέχρι την Καβάλα, ωστόσο ο Διοικητής του τέταρτου Σώματος είθισται να αποκαλείται κι ως ο “Στρατηγός του Έβρου” αφού έχει την Διοίκηση όλων των κρίσιμων σχηματισμών και μονάδων των συνόρων.

Πρωταγωνιστές στη σημερινή αλλαγή σκυτάλης, το πρωί, ήταν δύο Στρατηγοί, που έχουν συνεργαστεί στενά κατά το πρόσφατο παρελθόν – άριστοι γνώστες αμφότεροι της περιοχής των συνόρων. Ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης διαδέχεται τον Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, ο οποίος αναλαμβάνει Γενικός Επιθεωρητής Στρατούς – Διοικητής Δόγματος Εκπαίδευσης.

Οι “δύο” κρατούσαν τα σύνορα ως Διοικητές της 12ης και 16ης Μεραρχίας στον Έβρο μέχρι πριν από ένα χρόνο με Διοικητή Δ’ ΣΣ τον νυν αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Διοικητή 1ης Στρατιάς τον νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Συνεπώς μιλάμε για μία ομάδα αξιωματικών που έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών, με εξαιρετική γνώση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ Σώματος Στρατού, στην Ξάνθη, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ