Ο Νάκος υπέρ των υπερωριών στους υπαλλήλους της βουλής

Ο Νάκος υπέρ των υπερωριών στους υπαλλήλους της βουλής

Υπερασπίστηκε τους υπαλλήλους της βουλής ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Αθανάσιος Νάκος, λέγοντας ότι έχουν υποστεί μείωση 52% στις αποδοχές τους και ότι η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο ωράριο της εργασίας τους δικαιολογεί την καταβολή υπερωριών.

“Οι αμοιβές τους έχουν εξομοιωθεί πλέον με τις αμοιβές των υπαλλήλων των υπουργείων”, είπε μιλώντας στον Βήμα Fm, τονίζοντας ότι ο καβγάς γίνεται για τα έξοδα κίνησης και τις υπερωρίες που το πλαφόν είναι 670 ευρώ.”Ο καβγάς γίνεται για αυτά τα χρήματα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Αυτό που ισχυρίζονται οι υπάλληλοι της βουλής και νομίζω ότι κανείς δεν θα διαφωνήσει είναι ότι οι ώρες λειτουργίες της βουλής είναι πολλαπλάσιες των υπουργείων και κάποιες ώρες που είναι εξωπραγματικές για άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Και θεωρούν ότι είναι λογικό για αυτή την απασχόληση να υπάρχει κάποια υπάρχει επιπλέον αμοιβή”, υπογράμμισε.

 

“Είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία ήταν προς υπογραφή, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τους υπαλλήλους της Βουλής. Οι ρυθμίσεις αυτές -ρυθμίσεις όμως που κανείς δεν είδε, ούτε οι συνδικαλιστές- θα σήμαιναν κατάργηση ή δραστική μείωση των υπερωριών και κάποιων εξόδων κίνησης.

Αυτό λοιπόν δημιούργησε αναστάτωση στους υπαλλήλους, οι οποίοι ζήτησαν, εάν η πληροφορία είναι σωστή, να μην περιληφθούν (στη ρύθμιση). Η κυβέρνηση απήντησε ότι η πληροφορία δεν είναι σωστή και ότι δεν περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”. επεσήμανε ο κ. Νάκος.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ