Ο Μιχελογιαννάκης για το Σκοπιανό: Σαφώς και η συμφωνία θα πρέπει να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή

«Είναι εθνικά αναγκαίο να ξεκαθαριστεί ότι η γλώσσα των Σκοπιανών δεν είναι μακεδονική, αλλά καθαρά σλαβικής προέλευσης, δηλαδή, να μην υπάρχει σύγχυση ονοματολογική. Είναι εθνικά αναγκαίο να ξεκαθαριστεί το ότι η ιθαγένεια των Σκοπιανών δεν είναι μακεδονική και δεν πρέπει να αφεθεί κανένα περιθώριο ώστε να αναγράφεται στην ταυτότητά τους «Μακεδόνας πολίτης», ανέφερε σε δήλωσή του για το Σκοπιανό ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, επίσης, ότι «είναι εθνικά αναγκαίο να μην χρησιμοποιηθεί η ευκαιρία πρόσκλησης στην ΕΕ και ιδιαίτερα στο ΝΑΤΟ, ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οι Σκοπιανοί είναι Σλαβομακεδόνες, έχουν γλώσσα σλαβομακεδονική, ταυτότητα σλαβομακεδονική και πρώτα πρέπει να κάνουν την απαραίτητη συνταγματική αναθεώρηση και μετά να διεκδικούν ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι η συμφωνία αυτή θα πρέπει να συζητηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο υποστηρίζοντας ότι «σαφώς και η συμφωνία θα πρέπει να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της κατάθεσης πρότασης μομφής από την Αξιωματική Αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «σαφώς και στην πρόταση μομφής που πιθανόν να κάνει η Νέα Δημοκρατία, η αρμόζουσα απάντηση είναι ότι, θα πρέπει να κοιτάξουν αυτοί που έφεραν την κατάσταση ιστορικά σε αυτό το σημείο, καλά θα κάνουν να μη μιλούν και καλό είναι να καταλάβουν ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ηθικό πλεονέκτημα να λύσει το πρόβλημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ