Ο Μαρκόπουλος ρώτησε τον Μεϊμαράκη για το ΕΣΡ

Ο Μαρκόπουλος ρώτησε τον Μεϊμαράκη για το ΕΣΡ

 

Θέμα δυσλειτουργίας Ανεξάρτητων Αρχών έθεσε στη Διάσκεψη Προέδρων της βουλής ο ανεξάρτητος Βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι η παράταση που έδωσε η Βουλή εκπνέει και δεν βλέπει προτάσεις από τα κόμματα.

Καταρχήν, όπως φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής, υφίσταται έντονο ζήτημα για τις ποινές που επέβαλε το Ε.Σ.Ρ., και μάλιστα πρόσφατα, που αφενός αμφισβητούνται, αφετέρου θα εκπέσουν στα δικαστήρια λόγω παράτυπης σύνθεσης της ολομέλειας του Ε.Σ.Ρ. Επομένως, υπογράμμισε, έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε σε αποφάσεις.  

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για έλλειμμα κυβερνησιμότητας στη χώρα, διότι, όπως είπε, ούτε μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα μπορεί να γίνει χωρίς Α.Σ.Ε.Π. (είτε το ονομάσουμε κινητικότητα, είτε διαθεσιμότητα, είτε απολύσεις, είτε προσλήψεις), ούτε να ελεγχθεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με παράτυπη σύνθεση του Ε.Σ.Ρ.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. και της Χρυσής Αυγής έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν λευκό και δεν θα ασχοληθούν με πρόσωπα.

Επομένως, απαιτείται ομοφωνία όλων των υπολοίπων για να καλυφθούν οι θέσεις ώστε να συμπληρωθεί η πλειοψηφία των 4/5 που απαιτεί το Σύνταγμα. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές,  παρόλες τις συνεχείς προτάσεις για πολλά πρόσωπα, δεν διαφαίνεται διάθεση συμφωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ