O Μαριάς στην Ευρωβουλή: Πάρτε μέτρα για τις διακρίσεις που υπάρχουν σε γυναίκες ΑμεΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την λήψη μέτρων για την στήριξη των ΑμεΑ και ιδίως των γυναικών με αναπηρίες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Νομίζω ότι η συζήτηση έχει αποκαλύψει ότι πραγματικά υπάρχουν, δυστυχώς, διακρίσεις κατά των γυναικών οι οποίες είναι άτομα με αναπηρία. Και αυτό που χρειάζεται είναι να μην λέμε πολλά λόγια, να μην βρίσκουμε αφορμή ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα έχουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και κάνουμε επ’ ευκαιρία αυτή την συζήτηση, διότι εδώ πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα και έχουμε πει επανειλημμένως σε παρεμβάσεις μας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι πρέπει να εφαρμοστεί η σύμβαση του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρία.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, διακρίσεις κατά των γυναικών οι οποίες είναι ΑμεΑ κι αυτό το βλέπουμε διότι υπάρχει δυσκολία στην πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας. Πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα, όπου εκεί υπάρχουν πολύ μεγάλες διακρίσεις και λόγω των μνημονίων, έχουν μειωθεί και τα επιδόματα τα αναπηρικά. Επομένως, χρειάζονται μέτρα συγκεκριμένα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα.»

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ