Ο Mάρδας για το δημοσίευμα της Die Welt

“Είναι υπερβολική η θέση τους και δεν νομίζω οτι μπορεί να θεμελιωθεί” σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σχετικά με το δημοσίευμα της Die Welt σύμφωνα με το οποίο η γερμανική πρεσβεία είχε υποβάλει έκθεση στην οποία περιγράφει την Ελλάδα ως “ακυβέρνητο καράβι”, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.”Εκείνο που έχει σημασία είναι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης, όχι της γερμανικής πρεσβείας” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον εάν αντέχει η Ελλάδα επιπλέον μέτρα ο κ. Μάρδας σημείωσε:

“Είναι γνωστό οτι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε υψηλά όρια αντοχής από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα τεθεί το θέμα”.

O Μάρδας αναφέρθηκε και σε προηγούμενη δήλωση του οτι “οι προηγούμενες κυβερνήσεις δείλιασαν και δεν εφάρμοσαν τα μέτρα που ψήφισαν”.

“Η δειλία αναφέρεται στα μετρα τα αυτονόητα τα οποία έπερε να εφαρμοστούν μετά το 2005 που η ελληνική οικονομία παρουσίασε μια κόπωση” σημέιωσε ο κ. Μάρδας. Εξήγησε οτι  “είχαμε μια κυβέρνηση που εφάρμοσε πιστά ένα μνημόνιο λιτότητας και δημιουργησε κλίμα εξαθλιωσης του ελληνικού πληθυσμούς, άρα δεν υπήρξε δειλία από εκεί” 

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Αυτά συζητήθηκαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Έως τις 18 Δεκεμβρίου στη Βουλή το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ