Ο Κούλογλου, ο Παπαδημούλης και ο Τσίπρας σε ρόλο πυροσβέστη στην Αίγινα

“Φωτιές” άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει με αφορμή το πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη τον σάλο που είχε ξεσπάσει αναφορικά με τα διαμερίσματά του που ενοικιάζει σε ΜΚΟ, προκειμένου να φιλοξενούνται πρόσφυγες, στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τότε, σε συνέντευξή του στο Briefing, του Action24, είχε ρωτηθεί για το θέμα και είχε κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον συνάδελφό του. “Παρότι με φέρνετε σε δύσκολη θέση, εντούτοις έχω υπάρξει πάντα ειλικρινής και στην εκπομπή σας, και θα είμαι ειλικρινής και τώρα. Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός χρωστάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον. Κοιτάξτε στην Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό” είχε πει.

Η δήλωση αυτή του Στέλιου Κούλογλου είχε προκαλέσει την ενόχληση τόσο του ίδιου του Δημήτρη Παπαδημούλη όσο και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν σπεύσει να τον στηρίξουν. Χαρακτηριστικές ήταν εξάλλου οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Φίλη. Ωστόσο, ενοχλημένος εμφανιζόταν και ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος έφτασε στο σημαίο να μην υπογράψει την ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Τουρισμού στην Marketing Greece της διαφημιστικής καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για πρόθεση ανεξαρτητοποίησής του.

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε έπειτα από καιρό την Αίγινα και εκεί συνάντησε τον Στέλιο Κούλογλου. Δεν ήταν μια τυχαία συνάντηση ούτε συνδέθηκε με το τριήμερο χαλαρότητας στο νησί. Αντιθέτως, σημειώνει η στήλη, ο ευρωβουλευτής είχε πολλά παράπονα να θέσει για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, Αλέξης Τσίπρας, έκανε σχετικό μασάζ και κηρύχθηκε ανακωχή.

Εξάλλου, σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου με δήλωσή του στο CNN ξεκαθάρισε ότι δεν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν έχω καμία πρόθεση, ειδικά αυτή τη στιγμή, να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο δεν έχω πολιτικές διαφωνίες. Ούτε θέλω να βάλω εμπόδια στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει μια μεγάλη αριστερή και προοδευτική παράταξη. Με τους συναδέλφους της ευρωκοινονοβουλευτικής ομάδας διαφωνήσαμε σχετικά με τη δήλωσή μου για την Αριστερά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ’ ανάγκη και ηθικό. Κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια των οποίων ο συντάκτες αν τηρούσαν στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία θα μπορούσαν να με πάρουν ένα τηλέφωνο για να μάθουν τι έχει συμβεί και τις προθέσεις μου. Δυστυχώς, στην Ελλάδα η δημοσιογραφία έχει απαξιωθεί πλήρως”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ