Ο Κώστας Βαξεβάνης στον Realfm 97,8 για την υπόθεση Novartis

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αυτά τα οποία βγήκαν στη δημοσιότητα το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή το ιδιόχειρο σημείωμα και η κάρτα του κ. Σαμαρά, με την οποία αποδεικνύει ότι η σχέση με τον Φρουζή δεν ήταν μια τυπική συνάντηση, αλλά σχέση οικειότητας που αντάλλασσαν σημειώματα και η αποκάλυψη για τον κ. Στουρνάρα. Ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν έμμισθος σύμβουλος της Novartis, πράγμα που είχε αποκρύψει. Δεν λέμε αν ήταν νόμιμο ή μη νόμιμο, έχουμε ένα σκάνδαλο και αυτός στη Βουλή λέει είχα τυπικές σχέσεις και αποδεικνύεται ότι δεν είχε τυπικές σχέσεις. Ήταν νόμιμη η σύμβαση, όπως και η σύμβαση που υπέγραψε ο Άκης για τα εξοπλιστικά, αλλά αποδείχθηκε ότι είχε άλλη χροιά από πίσω” ανέφερε.

“Ο κ. Στουρνάρας δεσμεύεται με σύμφωνο εμπιστευτικότητας στη σύμβαση του” συμπλήρωσε.

“Ο κ. Σαμαράς είχε ένα think tank, στο οποίο ανήκε ο κ. Φρουζής και ήταν δεξαμενή σκέψης στην οποία εμπεριείχοντο άτομα μιας φαρμακευτικής εταιρείας που είχε συμφέροντα αντίθετα του δημοσίου” τόνισε.

“Πιθανό να έχουμε και νέους μάρτυρες από τους Αμερικανούς” είπε ο κ. Βαξεβάνης.

“Το draft από τα αρχεία της Novartis έρχεται να αποδείξει ότι η Novartis ήταν ο υποβολέας του νομοσχεδίου. Copy, paste, η Novartis έκανε εισηγήσεις νομοθέτησης και ο Άδωνις νομοθετούσε” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ