Ο Κοντονής στον Realfm 97,8 για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”: H διάταξη αυτή είναι απολύτως σωστή

Την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που αποσύρθηκε προχθές από τη Βουλή έπειτα από την αντίδραση των ΑΝΕΛ και κομμάτων της αντιπολίτευσης υπεραμύνθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει τη συγκεκριμένη τροπολογία ο κ. Κοντονής απάντησε κατηγορηματικά λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, και τα κλείνουμε δυστυχώς στην Ελλάδα επί μία δεκαετία τώρα, γιατί αυτή η απόφαση δεν είναι καινούργια, και να λέμε ότι δεν υπολογίζουμε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… Η τροπολογία λέει ότι εάν ένας Έλληνας πολίτης έχει πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μία δίκη ενώπιον Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει δικαίωμα να επαναπροσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα επανεξετάσει την υπόθεση του”.

“Η κυβέρνηση δεν κρύβεται όταν παίρνει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Τη διάταξη αυτή τη φέραμε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στις 6 Σεπτεμβρίου και επανασυνεδρίασε στις 13 Σεπτεμβρίου. Παρουσίασα τη διάταξη, έδωσα εξηγήσεις σε όσους βουλευτές με ρώτησαν, κανένας δεν είπε κάτι αρνητικό” σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

“Ενδεχομένως, σε κάποιους προκάλεσαν ένα φόβο μήπως κάτι συμβεί για αυτό ακριβώς έγινε αυτό που έγινε. Αλλά, το υπουργείο Δικαιοσύνης, τη διάταξη αυτή την είχε στη δημοσιότητα 15 μέρες και απασχόλησε δύο συνεδριάσεις της επιτροπής και κανένας δεν είχε την παραμικρή αντίρρηση… Η κυβέρνηση έφερε μία διάταξη, η διάταξη αυτή είναι απολύτως σωστή και δεν εκθέτει τη χώρα…Δεν μπορεί μία γενική διάταξη να πηγαίνουμε εμείς να την αναγάγουμε σε θέματα μειονότητας, δεν θέτει τέτοια ζητήματα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.