Ο καταδρομέας που ύψωσε στο Έβερεστ τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και των «Σκιών του Αιγαίου»

Έβερεστ

Κατάφερε να υψώσει στην κορυφή του Έβερεστ τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και των «Σκιών του Αιγαίου», της ΔΕΠ που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ ενώ νοσηλεύεται με κρυοπαγήματα μετά το κατόρθωμά του. 

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο αθλητής υπεραποστάσεων και καταδρομέας Μάριος Γιαννάκου κατέχει ρεκόρ και περιφανείς νίκες στους πιο απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο. 

Την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να υψώσει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και των «Σκιών του Αιγαίου», των επίλεκτων των Ειδικών Δυνάμεων της  Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ. 

Ο Μάριος Γιαννάκου που υπηρέτησε στην Ε΄ Μοίρα Καταδρομών και διακρίθηκε για τις επιδόσεις του κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του είχε συναντηθεί στις 9 Φεβρουαρίου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στο γραφείο του όπου του παρέδωσε και τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ. 

 

 

«Μάριε είμαστε υπερήφανοι για σένα και ανυπομονούμε να σε δούμε να επιτυγχάνεις τον νέο σου άθλο! Η σκέψη μας μαζί σου!» είχε πει στην συνάντηση τότε στον Έλληνα καταδρομέα προβλέποντας ότι «θα καρφώσει τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ μαζί με την Ελληνική Σημαία στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου! Εκεί που ανήκουν!».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο Γιαννάκου αμέσως μετά το κατόρθωμά του νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά κρυοπαγήματα, όπου οι γιατροί έδωσαν κυριολεκτικά μάχη προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ακόμη και ακρωτηριασμού κάποιων δακτύλων. 

Η ανάβασή του στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου δεν ήταν καθόλου εύκολη και κινδύνεψε ακόμη και με ακύρωση όταν κάποιος από τους ντόπιους που βρισκόταν στην ομάδα υποστήριξης έχασε τη ζωή του λόγω της κακοκαιρίας. 

Exit mobile version