Ο Κακλαμάνης για τα δάνεια

Ο Κακλαμάνης για τα δάνεια

Να διαβιβάσει στη Βουλή τα στοιχεία για τις εκκρεμείς ή τελειωθείσες με καταδικαστικές αποφάσεις, υποθέσεις απιστίας διοικήσεων και στελεχών τραπεζών για δάνεια προς ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Η ερώτηση του κ. Κακλαμάνη κατατέθηκε λίγες ημέρες την ψήφιση από τη Βουλή της βουλευτικής τροπολογίας που προβλέπει ότι δεν συνιστά απιστία για τις διοικήσεις και στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων σε νομικά πρόσωπα του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εφόσον υπήρχε προέγκριση των αρμοδίων οργάνων της τράπεζας και εφόσον τηρήθηκαν οι κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Η εν λόγω διάταξη είχε προκαλέσει την αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κακλαμάνης εκ προοιμίου επισημαίνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να διαβιβάσει μόνο τα αρχικά του ονόματος και του επωνύμου αν πρόκειται για πρόσωπα και για δανειοδοτηθέντες για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ