Ο ένας κατέγραφε τον άλλο σύμφωνα με τις καταθέσεις Καμμένου – Χαϊκάλη

Ο ένας κατέγραφε τον άλλο… Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις του Πάνου Καμμένου και του Παύλου Χαϊκάλη, στις οποίες μεταξύ άλλων βασίζεται το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιώτοπουλο.

Στο πόρισμα είναι εμφανές ότι ο εισαγγελέας δεν πείθεται για τη βασιμότητα των καταγγελιών του Χαϊκάλη, καθώς όπως επισημαίνει “και το προσελθόν στη συνάντηση πρόσωπο (δηλ. ο κ. Αποστολόπουλος) είχε επίσης παγιδέψει το χώρο Α) με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από τραπέζι της συνάντησης (το οποίο ανακάλυψαν οι Καμμένος και Χαϊκάλης στη συνέχεια) Β) με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής γ) με  τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε σωστά επιλεγμένη θέση ώστε να έχει πλήρη οπτική επαφή με τα συνομιλούντα προσωπα”.

Με απλά λόγια, όπως προκύπτει από το πόρισμα, ο κ. Χαϊκάλης γνώριζε ότι ο κ. Αποστολόπουλος τον κατέγραφε και εκείνος από την πλευρά του. Γνωρίζοντας λοιπόν εκ των προτέρων ότι τον είχε καταγράψει ο Γιώργος Αποστολόπουλος, προσήλθε να καταθέσει την πρώτη φορά στις αρχές.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας διερωτάται για ποιο λόγο ανησυχούσε ο κ. Χαϊκάλης όταν πήγε να καταθέσει και καταλήγει στο ενδεχόμενο ότι φοβόταν πως επειδή ο συνομιλητής του τον είχε καταγράψει, μπορεί να βγει προς τα έξω υλικό σε βάρος του.

Δηλαδή, στο πόρισμα εκφράζεται εμμέσως πλην σαφώς η υποψία για τυχόν ύπαρξη αποδεικτικού υλικού σε βάρος του βουλευτή των ΑΝΕΛ και αφήνεται να εννοηθεί ο κ. Χαϊκάλης, γνωρίζοντας ότι τον κατέγραφε ο κ. Αποστολόπουλος, έσπευσε να καταθέσει άρον άρον για να προλάβει τον κ. Αποστολόπουλο. 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ