Ο Δρίτσας για τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την Τουρκική ΝΟΤΑΜ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτας, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό, ενώ έδωσε απαντήσεις και για την τουρκική ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε την ημέρα της τραγωδίας στην Κίναρο.

«Η ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας δεν επηρέασε καθόλου την εξέλιξη των διαδικασιών. Αντίθετα υπήρχαν απαντήσεις μέσω τις διπλωματικής οδού. Ο σεβασμός της ελληνικής κυριαρχίας στην έρευνα αυτή ήταν απόλυτος και στην πράξη αδιαμφισβήτητος. και στο Λιμενικό σώμα, ενεργεί σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και τις διεθνής συμβάσεις», είπε ο Θ. Δρίτσας σχετικά με την Τουρκική ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε τη μέρα της τραγωδίας στην Κίναρο.

«Σε σχέση με τα ζητήματα της πρόσφατης συμφωνίας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ αναφορικά με την εποπτεία στις περιοχές των νησιών του Αιγαίου, η συμφωνία, που πολλά της σημεία ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί, διότι χρειάζονται τεχνικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν, είναι η διενέργεια αναγνώρισης επιτήρησης και επίβλεψης του παράνομου διαύλου προσώπων στο Αιγαίο σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Όταν πρόκειται να επιχειρήσει κάποια αρχή, θα επιχειρήσουν οι ελληνικές αρχές εντός των ορίων της κυριαρχίας της χώρας και δεν θα αναθέσουν σε άλλους να επιχειρήσουν. Αυτή είναι η συμφωνία με το ΝΑΤΟ. Η οποιαδήποτε προσπάθεια διαμόρφωσης άλλου πεδίου από τους Τούρκους, έπεσε στο κενό. Κατοχυρώνουμε και στα επιμέρους ζητήματα και στο σύνολο την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όπως προβλέπονται από τις διεθνής συνθήκες και τους νόμους του ελληνικού κράτους», είπε σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ζήτημα δεκαημέρου η έναρξη των περιπολιών του ΝΑΤΟ, λέει ο Δρίτσας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ