Ο Δημήτρης Μαύρος στον Realfm 97,8 για τις τάσεις της MRB

Στα ευρήματα των τάσεων της MRB αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Έρευνα MRB: Τι απαντούν οι πολίτες για την ακρίβεια και πώς αξιολογούν το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ακούστε το ηχητικό:

Την πολιτική κατάσταση της χώρας καταγράφουν οι τάσεις της MRB (Xρόνος διεξαγωγής 1 Δεκεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου).

Η έρευνα της MRB: Η πρόθεση ψήφου και οι «λέξεις» που εκφράζουν τους πολίτες

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ έχει προβάδισμα 5,4 % έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ κατέγραφε ποσοστό 28,5 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1 %. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,3 %, το ΚΚΕ 5,1 %, η Ελληνική Λύση 4,5 %, ΜέΡΑ 25 2,9 %, Έλληνες-Εθνικό Κόμμα 2,7 %, Πατριωτική Ένωση 1.1 % και Εθνική Δημιουργία 1 %.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,8 % των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» είναι στο 15 %. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 9,9 % και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 5,1 %.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 45,2 % η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25.3 %. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 14 %. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 7,9 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7.6 %.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 33,5 % απαντά η ΝΔ, το 30,6 % ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 25,7 % κανένα κόμμα.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41,6 % απαντά ΝΔ και το 38 % απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 39,3 % των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,3 %. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23,6 %.

Οι λέξεις «Οργή» και «Φόβος» με ποσοστό 46,8% εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν οι «Παραίτηση/Απογοήτευση» με 35,5 % και η «Ελπίδα» με 26,6 %.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ