Ο διάλογος Τσίπρας – Αλ Σίσι μπροστά στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στην Ελλάδα, η επίσκεψή σας εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες που έχουν σχέση στενής συνεργασίας και φιλίας», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι δύο λαοί και οι δύο αρχαιότεροι πολιτισμοί έχουν μια μακρά παράδοση.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών να παίξει ρόλο καταλύτη στην περιοχή και αφού καλωσόρισε τον κ. Αλ Σίσι στην Ελλάδα, ευχήθηκε και εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην χώρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αιγύπτου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την υποδοχή και υπογράμμισε ότι από τότε που ξεκίνησε η αρχαία ιστορία και ο πολιτισμός οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις ήταν πάντα ισχυρές.

Ανέφερε επίσης ότι οι θέσεις της Ελλάδας ήταν πάντα θετικές απέναντι στη χώρα του, κατανοώντας την πραγματικότητα που υπήρχε στην Αίγυπτο.

«Έχετε μεταφέρει με όλη την ειλικρίνεια την αιγυπτιακή φωνή στους ευρωπαίους φίλους μας», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και ευχήθηκε η τριμερής συνεργασία να αποτελέσει τον πυρήνα για την συνεργασία όλης της περιοχής. 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Υποδειγματική η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου στην οριοθέτηση της ΑΟΖ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.