Ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Realnews: Τα αναδρομικά που θα αποφασίσει το ΣτΕ ότι δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν

Στον Γιώργο Σιαδήμα

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνας της στρατηγικής της κυβέρνησης και ουσιαστικά προαναγγέλλει εξελίξεις ακόμα και μέσα στο 2020. «Η εκτίμηση αυτή εδράζεται στην πρόβλεψη για υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης και στην επίτευξη –ήδη- χαμηλότερου κόστους δανεισμού της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Χρ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι τα αναδρομικά που θα αποφασιστεί ότι δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν, όμως παράλληλα ξεκαθαρίζει πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης παραμένει η αποτροπή κάθε πυροδότησης της αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών περιγράφει το νέο σχέδιο για τις αντικειμενικές αξίες, μιλά για τα «κόκκινα» δάνεια και τον στόχο της μείωσης, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να επιβραβευθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην Realnews

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.