O Αρχηγός ΓΕΣ εκεί που χτυπά η “καρδιά” των τεθωρακισμένων – ΦΩΤΟ

του Χρήστου Μαζανίτη

Επιστρέφοντας την Πέμπτη από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα, όπου έδωσε το “παρών” στην ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, επισκέφθηκε την Χαλκίδα και τον Αυλώνα, εκεί όπου χτυπά η καρδιά των τεθωρακισμένων.

Ειδικότερα, επισκέφθηκε την έδρα της Διεύθυνσης και της Σχολής Πεζικού (ΔΠΖ και ΣΠΖ αντίστοιχα) στη Χαλκίδα καθώς και την έδρα της Διεύθυνσης Ιππικού–Τεθωρακισμένων (ΔΙΤ), της Σχολής Τεθωρακισμένων (ΣΤΘ) και του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο που επιτελεί, διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, περιηγήθηκε σε εγκαταστάσεις και επιθεώρησε την πρόοδο των εκτελούμενων έργων.

Υπενθυμίζεται ότι στον Αυλώνα χτίζονται νέες εγκαταστάσεις με δαπάνες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου θα φιλοξενούνται τεχνικοί ιπτάμενοι, οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στην ΕΑΒ. Το κόστος της επένδυσης, που μετά το πέρας της σύμβασης περνά στον Ελληνικό Στρατό, ανέρχεται στο ποσό των 15.748.000 ευρώ περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α.. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτηρίων που θα ανεγερθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ