Ο Αρχηγός ΓΕΑ του Ισραήλ στην «φωλιά των φαντασμάτων» του Αιγαίου

Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, Major General Tomer Bar, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η Ελλάδα είναι η μοναδική Πολεμική Αεροπορία στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο που συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα Phantom F-4, τα οποία είχαν υποστεί το 1997 εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης με κοινά στοιχεία από τα F-18.

Στην «φωλιά των φαντασμάτων» του Αιγαίου, στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, ο Αρχηγός ΓΕΑ υποδέχθηκε τον Ισραηλινό ομόλογό του, με τον οποίο έχουν καλλιεργήσει μία σχέση αμοιβαίας φιλίας και στενής συνεργασίας.

Ο Ισραηλινός Πτέραρχος έμεινε δύο ημέρες στην Ελλάδα, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Κατά την παραμονή του στην 117 Πτέρυγα Μάχης, επισκέφθηκε την 338Μ όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες της Μοίρας, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στη Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην οποία έλαβε χώρα επίδειξη των δυνατοτήτων της και ενημέρωση για τις προοπτικές επέκτασης και περαιτέρω αναβάθμισης της συνθετικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, οι δύο Αρχηγοί πέταξαν μαζί με μαχητικά F-16, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτική πτήση τριάδας αεροσκαφών του τύπου.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ο Ισραηλινός Αρχηγός επισκέφθηκε το ΓΕΑ στο Ελληνικό Πεντάγωνο, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα.

Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα Αρχηγός ΓΕΑ Ισραήλ Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ