O Αποστολάκης για τους S-400 στην Τουρκία: Δεν τους αγοράζουν για να αμυνθούν

Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων,πήρε θέση τόσο για τη θετική είδηση της ημέρας, που έχει να κάνει με το νομοσχέδιο στις ΗΠΑ ,αλλά και για την επιμονή των Τούρκων να αγοράσουν τους S-400 από τη Ρωσία.

Ο ΥΕΘΑ δεν “μάσησε” τα λόγια του για τους S-400 και είπε ότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί ότι αυτή η αγορά γίνεται από την Τουρκία για να αμυνθεί , όπως υποστηρίζει το καθεστώς Ερντογάν.

Για το νομοσχέδιο που κατέθεσαν Γερουσιαστές στις ΗΠΑ, με το οποίο ζητούν ακριβή στοιχεία για τις παραβιάσεις των Τούρκων σε Αιγαίο,Κύπρο και νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο κ.Αποστολάκης είπε:

“Το σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι είναι στη θετική κατεύθυνση. Νομίζω ότι αυτό αναδεικνύει την Ελλάδα ως πολύ σοβαρό δρώντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Με τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Ελλάδος. Θεωρώ ότι είναι πρώτη φορά που το αμερικανικό Κοινοβούλιο δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον ακόμα και για τις παραβιάσεις που γίνονται στην περιοχή της Κύπρου, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Όπως ξέρετε, έχουν ζητήσει ενημέρωση και καταγραφή όλων των παραβιάσεων και των παρενοχλήσεων που έχουν γίνει.

Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους, γιατί δείχνει ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τα διεθνή θέματα, όλη αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει για να διατηρήσουμε την ηρεμία, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, έχει αναδείξει την Ελλάδα σε έναν πολύ αξιόπιστο δρώντα στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας. Και εκτιμώ ότι θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι βέβαια, όπως ξέρετε, και ένα αποτέλεσμα της αρχής που έχει γίνει με τον στρατηγικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που σημαίνει ότι αυτός ο στρατηγικός διάλογος είναι ενεργός και όσα έχουν συζητηθεί μπαίνουν σε διαδρομή εφαρμογής”.

Για τους S-400 ο ΥΕΘΑ δήλωσε:

Κοιτάξτε, ο εξοπλισμός της Άγκυρας με S-400 είναι κάτι που μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε. Είναι μια δυνατότητα που προκύπτει για τη γείτονα χώρα, την οποία δε μπορούμε να την πάρουμε και να τη θεωρήσουμε σαν αμυντική δυνατότητα, όπως χαρακτηρίζεται από την Τουρκία. Βλέπετε ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή κρίση στις σχέσεις της Αμερικής με την Τουρκία εξαιτίας αυτού του θέματος. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες, τις απόψεις μας τις έχουμε καταθέσει και περιμένουμε να έχουμε καλύτερη εξέλιξη.Πηγή: Militaire.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ