Ο Ανδρουλάκης ρωτά τον Στουρνάρα

Ο Ανδρουλάκης ρωτά τον Στουρνάρα

Για το αν η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τις Νήσους Cayman για τη σύναψη διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος ρωτά τον Γιάννη Στουρνάρα ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Η ερώτησή του έχει ως εξής: 

 

“Το δημοσιονομικό ζήτημα στην Αμερική και οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη έχουν στρέψει την προσοχή των επιμέρους κυβερνήσεων και συλλογικών οργάνων (G8, Ε.Ε) στα προνομιακά φορολογικά καθεστώτα όπως οι Νήσοι Cayman που ευνοούν τη νόμιμη φοροαποφυγή, τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι μόνο από τη νόμιμη φοροαποφυγή τα δημόσια ταμεία των ευρωπαϊκών χωρών στερούνται 1 τρισ. ευρώ το χρόνο. Η Αυστρία, η Αγγλία και η Γερμανία προχώρησαν στη σύναψη διμερών συμφωνιών με την Ελβετία και απέσπασαν σημαντικά φορολογικά έσοδα ενώ η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Ελβετίας εκκρεμεί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται η Κυβέρνηση της Ελλάδος να υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τις Νήσους Cayman για τη σύναψη διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος;”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ