Ο άγνωστος κουνιάδος του Άκη

Της Στεφανίας Κασίμη  Μεταξύ των κατηγορουμένων που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή είναι και ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Παναγιώτης Σταμάτης μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του νεοκλασικού στη Δ. Αρεοπαγίτου,  χρησιμοποιώντας το επίθετο “Παπαλιάκος”, που ανήκει στην πρώην γυναίκα του, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό ότι είναι αδελφός της Βίκυς Σταμάτη.  Όπως είχε αποκαλύψει η Real News στο παρελθόν, ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη πάντως αποτέλεσε την αφορμή για να γνωριστεί καλύτερα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.  Η Βίκυ, οπλισμένη με θάρρος, ζήτησε να συναντήσει τον τότε υπουργό, προκειμένου να τον διαβεβαιώσει πως ο αδελφός της είχε όλα τα προσόντα για να γίνει καθηγητής στη Σχολή Ικάρων.

Οι προσπάθειές της δικαιώθηκαν και ο στόχος του αδελφού της επετεύχθη. Η σχολή Ικάρων προκηρύσσει διαγωνισμό για διδακτικό προσωπικό, η προκήρυξη εγκρίνεται από το Γ.Ε.Α. και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Παναγιώτης Σταμάτης καταθέτει τα χαρτιά του και γίνεται καθηγητής φυσικής αγωγής στη σχολή. Και μάλιστα, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους διαγωνιζόμενους. Τον Αύγουστο του 2000 προσλαμβάνεται ως δόκιμος υπάλληλος για την πλήρωση μια εκ των κενών θέσεων στον κλάδο φυσικής αγωγής (τεχνολογικής εκπαίδευσης), με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο (ΦΕΚ Γ 240 / 21-08-2000).  Τέσσερα χρόνια αργότερα, κι ενώ η αδελφή του ασχολούνταν πλέον με τις ετοιμασίες του γάμου της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο Παρίσι,  έρχεται το χαρμόσυνο νέο. Δύο μήνες πριν τις εκλογές του Μαρτίου του 2004,  εκδίδεται απόφαση για τη μονιμοποίησή του στη σχολή Ικάρων (ΦΕΚ Γ 16-23-01-2004), σε θέση Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και λίγο μετά με νέα απόφαση όταν κατανέμονται οι θέσεις των μόνιμων πλέον υπαλλήλων εντάσσεται στον τομέα Ηγετικής-Διοικητικής, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φυσιολογίας. (ΦΕΚ Γ 52/18-02-2004). Αν και δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για τη ζωή του κουνιάδου του Άκη Τσοχατζόπουλου, αυτό που είχε κάνει εντύπωση σε συναδέλφους του στη σχολή Ικάρων ήταν η βάφτιση του παιδιού του σε εκκλησία στο Καβούρι, που συνήθως επιλέγουν οι πλούσιες οικογένειες της Αθήνας. Μάλιστα, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της σχολής που ήταν καλεσμένος, είχε μείνει άναυδος όταν είδε τον υφιστάμενό του γυμναστή να καταφθάνει στην εκκλησία με ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο-λιμουζίνα μάρκας μερσεντές… 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ