Ο Ά. Γεωργιάδης στον Ν. Χατζηνικολάου για τη σχέση του με τον Γ. Σούκουρη

Ο Ά. Γεωργιάδης στον Ν. Χατζηνικολάου για τη σχέση του με τον Γ. Σούκουρη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη σχέση του με τον φερόμενο άνθρωπο που επιχείρησε να δωροδοκίσει την κ. Ξουλίδου, τα όσα έγιναν στο Παρίσι αλλά και την μη άρση ασυλίας του κ. Μιχελάκη.

«Αν αφού διερευνηθεί από την δικαιοσύνη ότι είναι παραμύθια. Δεν πρέπει να ζητήσει συγνώμη ο κ. Καμμένος;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Η κ. Ξουλίδου είπε ότι εκτίμησε αυτό το θέμα, ως όχι σοβαρό. Εμένα ο κ. Σούκουρης μου έχει στείλει μήνυμα στο Facebook. Ήταν εναντίον των περικοπών των συντάξεων των βορειοηπειρωτών. Και πολύ επικριτικός προς την κυβέρνηση και τον φώναξα και στο γραφείο μου και τον είδα τον Αύγουστο».

«Ο κ. Καμμένος, επειδή έχει καταλάβει ότι πολλοί βουλευτές του σκέφτονται να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να αντιμετωπίσει αυτό το ενδεχόμενο, έχει ξεκινήσει την εκστρατεία λάσπης, ώστε αν κάποιος παρακούσει την εντολή του, να βγαίνει και να λέει ότι τα πήρε. Όμως, εάν η δικαστική έρευνα κρίνει εκ νέου ότι είναι τρίχες, να τον προκαλέσετε να ζητήσει συγνώμη. Πετάει λάσπη σε ότι κινείται. Είναι μια πολιτική συμπεριφορά, που πρέπει να την στηλιτεύουμε», πρόσθεσε.

«Εγώ τον κύριο αυτό τον είδα μια φορά στη ζωή μου, στο τέλος Αυγούστου, τον κάλεσα στο γραφείο μου, ήρθε, του εξήγησα την πολιτική της κυβέρνησης, μου έστειλε άλλα 15 μηνύματα, δεν του απήντησα και μετά μου έστελνε κάτι μηνύματα για τα βιβλία που έχει γράψει. Γιατί τα ανεβάζει ο κ. Καμμένος αυτά, τι νόημα έχει αυτό; Όταν θα τελειώσει ο κ. εισαγγελέας τη δουλειά του, οφείλουμε να ασκήσουμε πολιτικό έλεγχο στον κ. Καμμένο ή όχι;», είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση. Είναι μια σκληρή στάση από την πλευρά της τρόικα. Εγώ που δεν έχω πρόβλημα να προασπίσω τη στάση της τρόικα, τώρα ζητάει πράγματα που δεν είναι δυνατόν να τα κάνει αποδεκτά η ελληνική κυβέρνηση. Αν η τρόικα επιμείνει σε αυτού του τύπου τα μέτρα, η δική μου ερμηνεία είναι μόνο πολιτική. Δεν έχει οικονομική λογική. Φοβάμαι, ότι η πολιτική αστάθεια που υπάρχει μπροστά μας, δημιουργεί στους δανειστές μας και εκνευρισμό και την ανάγκη να είναι πολύ πιο αυστηροί», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης για τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι, ενώ σχολίασε και τη μη άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη:

«Στην προκειμένη περίπτωση για να αιτηθεί ο εισαγγελεύς την άρση ασυλίας του κ. Μιχελάκη, χρησιμοποίησε ένα άρθρο του κώδικα που μετατρέπει τον βουλευτή σε δημόσιο υπάλληλο και τον καθιστά υπεύθυνο για πράξη η παράλειψή του, στο κοινοβουλευτικό του έργο. Δεν έπρεπε να αρθεί η ασυλία του κ. Μιχελάκη γιατί θα χάναμε ένα πολύ μεγαλύτερο αγαθό. Το απρόσκοπτό δικαίωμα του βουλευτή να ρωτάει στη Βουλή, ότι θέλει».

Τέλος, είπε ότι «επειδή έχει έρθει η ώρα να πάρουμε αποφάσεις ως λαός, ο λαός μπορεί να ψηφίσει ότι θέλει. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα είναι να πει την επομένη, ότι δεν κατάλαβα τι ψήφισα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ