ΝΥΤ: Αποτυχημένη πολιτική

ΝΥΤ: Αποτυχημένη πολιτική

«Το επιθετικό κυνήγι των φοροφυγάδων στην Ελλάδα φέρνει περισσότερη οργή παρά χρήματα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των New York Times, που χαρακτηρίζει τη φορολογική πολιτική της Ελλάδας «αποτυχημένη».

Οι ΝΥΤ φέρνουν ως παράδειγμα ένα επεισόδιο στο χωριό Αρχάνες του Ηρακλείου:

«Οι άνδρες του ΣΔΟΕ εισέβαλαν σε αυτό το γραφικό χωριό της Κρήτης ανήμερα του εορτασμού ενός αγίου πρόσφατα, πηγαίνοντας από εστιατόριο σε εστιατόριο και απαίτησαν αποδείξεις και οικονομικά αρχεία. Σύντομα οι πελάτες, ενοχλημένοι από την διατάραξη των διακοπών τους, τους προπηλάκισαν. Σπρωξιές και αποδοκιμασίες ακολούθησαν και εν τέλει οι τρομαγμένοι ελεγκτές αναγκάστηκαν να φύγουν».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η συλλογή φόρων δεν πηγαίνει καλά: «Το να τρέχουν οι ελεγκτές έξω από τις πόλεις, δεν είναι απόδειξη ότι το γράμμα του νόμου έχει ριζώσει στην Ελληνική οικονομία. Αντί να εγκαταστήσουν μια αίσθηση δικαιοσύνης, το πιο επιθετικό φοροσυλλεκτικό πρόγραμμα φαίνεται να έχει χειροτερέψει το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, οι προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ”μεγάλο δίχτυ” το μόνο που έχει καταφέρει είναι να αναζωπυρώσουν την λαϊκή οργή κατά των πλουσίων, οι οποίοι πολλές φορές φαίνονται ως οι κύριοι ένοχοι».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ