Ντοκουμέντο για τη νέα παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Φωτιές ανάβει η ποινική απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία παραπέμπεται εκ νέου για κακούργημα ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αμφισβητεί ευθέως την απαλλαγή Γεωργίου καθώς μεταξύ άλλων -όπως αποκαλύπτει το real.gr- αναφέρει: «Η συμπληρωματική κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε από τον Ανακριτή του 8ου Ειδικού Τμήματος, ολοκληρώθηκε, πλην όμως στο προσβαλλόμενο βούλευμα 1149/2015 δεν εκτίθενται σαφώς και συγκεκριμένα τα πραγματικά περιστατικά, που περιλαμβάνουν αυτές οι ως άνω συμπληρωματικές καταθέσεις καθώς και εκείνη της Ζωής Γεωργαντά, ιδιαίτερα του Νικολάου Στρόμπλου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σαφής στην κατάθεσή του για τις συγκεκριμένες παραποιήσεις μεθοδολογιών, ακόμα και πρωτογενών στοιχείων που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, το προσβαλλόμενο βούλευμα άλλοτε αγνοεί τις ως άνω καταθέσεις και άλλοτε κάνει επιλεκτική εκτίμησή τους, ενώ η υπ’ αρ. 865/2015 εισαγγελική πρόταση, στην οποία το Συμβούλιο εξ ολοκλήρου αναφέρεται αγνοεί τελείως τις συμπληρωματικές αυτές μαρτυρικές καταθέσεις».

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, η ποινική απόφαση του Αρείου Πάγου επισημαίνει το θέμα της ταξινόμησης των 17 ΔΕΚΟ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, για το οποίο ο Νικόλαος Στρόμπλος αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν εν γνώσει των κατηγορούμενων λανθασμένα στοιχεία για την αναταξινόμηση (λογιστική μεταφορά) των 17 ΔΕΚΟ από τον τομέα των ΜΗ-Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών στον τομέα της Γενικής κυβέρνησης.

Διόγκωση ή ελάττωση του ελλείμματος «με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με χρήση ψευδών στατιστικών δεδομένων, είτε με παραβίαση των κανόνων του ευρωπαϊκού δικαίου, ως προς τα κονδύλια που πρέπει να υπολογιστούν για να εξευρεθεί το ύψος του και βεβαίως των αρμοδίων προς τούτο υπαλλήλων σε δημόσιο έγγραφο ότι αυτό ανέρχεται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ύψος από το πραγματικό, αποτελεί ψευδή βεβαίωση περιστατικού (γεγονότος) από μέρους των αρμοδίων υπαλλήλων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν αμφισβητούνται τα στοιχεία

Όπως τόνιζαν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές στο real.gr με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου «δεν αμφισβητούνται τα στοιχεία του Προγράμματος, ενώ η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην επιτυχή έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης».

Άλλα κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν απορία με την επιστολή της Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου και αν παρόμοιες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, σαν και αυτή που ζητούν από την Αθήνα, θα έκαναν στη χώρα τους.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Στα Σκόπια σήμερα ο Κοτζιάς

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη οι Ολυμπιονίκες

Ποτάμι:Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα νούμερα, το πρόβλημα είναι οι πολιτικές τους

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.