Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε στο Μαξίμου

Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε στο Μαξίμου

 

Συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει ο Αντώνης Σαμαράς ενώ στις 7.30 το κατώφλι του στο Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση για το σημερινό Eurogroup. Όπως έλεγαν στελέχη της κυβέρνησης αναγνωρίζονται όλες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών και η σημερινή συνεδρίαση αναδεικνύει τη στροφή της ελληνικής οικονομίας .

Τόσο θερμά λόγια είχαν να ακουστούν πάρα πολλά χρόνια για την Ελλάδα, ανάφεραν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι  ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για έξοδο στις αγορές πριν από τις Ευρωεκλογές, ενώ παραμένει ο σχεδιασμός για τη συζητήση του ελληνικού χρέους

Στην κυβέρνηση θεωρούν πολύ σημαντικό το αποψινό δείπνο των 28 υπουργών στο μουσείο της Ακρόπολης. Σε αυτό ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει για τις προσπάθειες των Ελλήνων και θα απευθύνει το μήνυμα ότι “κάναμε ότι έπρεπε τώρα είναι η ώρα των εταίρων να κάνουν ότι είχαν υποσχεθεί”.

Παράλληλα, η ελληνική και η γερμανική πλευρά βρίσκονται στην τελική φάση των συνεννοήσεων προκειμένου να οριστικοποιήσουν την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας. Πιθανότητα η γερμανίδα καγκελάριος θα έρθει στα μέσα Απριλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ