Novartis: Η δικογραφία των 7000 σελίδων, οι βαλίτσες, οι φάκελοι με χρήματα και οι αντιδράσεις- ΒΙΝΤΕΟ

Το πολιτικό “θερμόμετρο” εκτινάχθηκε στα ύψη μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη Βουλή.

Χάος στη Βουλή – Ανάρπαστη η δικογραφία των 7.000 σελίδων για τη Novartis – Ουρές από βουλευτές

Χάος επικράτησε στη Βουλή, όταν έφτασε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Ο ογκώδης φάκελος των 7.000 σελίδων μεταφέρθηκε σε ένα γραφείο του 1ου ορόφου του κοινοβουλίου, με τους βουλευτές και τους συνεργάτες του να σχηματίζουν ουρές για να δουν το καυτό περιεχόμενό του. Σημειώνεται ότι υπάρχει μόνο ένα αντίτυπο, με αποτέλεσμα να γίνει ανάρπαστο από τους ενδιαφερόμενους που θέλησαν να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Βουλευτές που διάβασαν τη δικογραφία περιγράφουν πως πρόκειται για κείμενο που περιγράφει τη διαδρομή χρήματος σε βαλίτσες και φακέλους και πάντα σε μετρητά.

Αδ. Γεωργιάδης: Λένε ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ από την Novartis για να εφαρμοστεί το μνημόνιο

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γεν. Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση της Novartis. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναρωτήθηκε αν είναι λογικό οι υπουργοί να γνωρίζουν τις καταθέσεις των μαρτύρων πριν αυτές δημοσιοποιηθούν,λέγοντας ότι εδώ και δύο εβδομάδες, υπουργοί της κυβέρνησης όπως οι Π. Πολάκης και Π. Καμμένος προαναγγέλλουν αποκαλύψεις. Τόνισε επίσης ότι «ήρθαν ξαφνικά τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που μιλάνε μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα» και οι οποίοι, όπως είπε, «δεν έχουν σχέση με την έρευνα του FBI, όπου δεν γίνεται λόγος για πολιτικά πρόσωπα». Έκανε επίσης λόγο για «βρώμικη ιστορία» και για κίνδυνο για τη Δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε προϊόν φαντασίας όσα αναγράφονται για τον ίδιο.

Τσίπρας για Novartis: Αυτοί είναι πατριώτες της μίζας, εμείς είμαστε πιο καθαροί από τον ξάστερο ουρανό

«Αν χρειάζεται σήμερα, τώρα, κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα κατά την ομιλία του στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.«Ένας πατριωτισμός όμως που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει, όπως δεν υπήρξε ποτέ, πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου συμφέροντος, της μίζας και της διαφθοράς».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής» και πρόσθεσε: «Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».

«Ο πατριωτισμός δεν είναι δήλωση και ρητορεία. Ούτε στάση προσοχής κατά την έπαρση της σημαίας. Ο πατριωτισμός είναι πράξη καθημερινής αρετής, έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς και ιδιοτέλειας και πάνω από όλα τιμιότητας», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

«Ξέρω πολύ καλά ότι ως κυβέρνηση και λάθη κάνουμε, και παραλείψεις υπάρχουν στο έργο μας. Όμως έχω το δικαίωμα να πω αυτό: Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό και από τον ξάστερο ουρανό», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε: «Αυτό που καθοδηγεί τις πράξεις μας, είναι η αντίληψη μας για την πολιτική ως προσφορά και ως ηθικού καθήκοντος” και πως “γι’ αυτό και εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς τώρα πετυχαίνουμε».

Βενιζέλος για Νοvartis: Οι μάρτυρες της υπόθεσης δεν θα μείνουν για πάντα στη σκιά

Για επανάληψη της ιστορίας του 1989 με τα πάμπερς, τα οποία όμως τώρα είναι βρεγμένα και δύσοσμα και τα έχει κατασκευάσει η κυβέρνηση Τσίπρα μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανέφερε ότι οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων δόθηκαν τις τελευταίες 45 ημέρες ενώ αυτή η ιστορία σερνόταν από τα κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία δυο χρόνια. Ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis αφού δεν πρόκειται ούτε για υποθέσεις δολοφονίας ούτε για εμπόριο ναρκωτικών. Διερωτήθηκε ποιος τους έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους. Είναι αδύνατον, είπε, να δεχτεί η Βουλή να προχωρήσει τις διαδικασίες αν οι τρεις αυτοί μάρτυρες δεν υποστούν την βάσανο της εξέτασης από τη Βουλή.

Τόνισε μάλιστα ότι οι μάρτυρες αυτοί δεν θα μείνουν για πάντα στη σκιά. Αφού υπογράμμισε ότι με τους υπουργούς θα ασχοληθεί η επόμενη Βουλή μετά τις εκλογές, τόνισε με έμφαση ότι τώρα ο ίδιος θα ασχοληθεί με τους συκοφάντες ψευδομάρτυρες και τους ηθικούς αυτουργούς εντός κι εκτός της Δικαιοσύνης. Υποστήριξε επίσης ότι από την Αμερική δεν ήλθε κανένα στοιχείο που να εμπλέκει πολιτικούς. Μίλησε επίσης για σκηνικό οχετού που έχει στηθεί με τη συνεργασία και των δικαστικών αρχών. Η Ελλάδα είπε δεν είναι πια κράτος δικαίου.

Μητσοτάκης: Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας

Για τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες ημέρες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του 2ου διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Μέγαρο Μουσικής. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως είναι πολιτικός που πιστεύει στη συναίνεση αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει τέτοια διάθεση.

«Όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία και στη λάσπη είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση των φόρων και τόνισε πως «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αδιαπραγμάτευτα μεταρρυθμιστική».

Αβραμόπουλος για Novartis: Τελικά πρόκειται για απόλυτη γελοιότητα

«Με ψιθύρους, ανυπόστατες φήμες και ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες στήθηκαν “καταγγελίες” που είναι ανύπαρκτες και αυταπόδεικτα ψευδείς» τόνισε σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη δικογραφία της Novartis. «Τελικά πρόκειται για απόλυτη γελοιότητα» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος και προσέθεσε: «Απορώ πώς οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι δεν είπαν ότι εκτός από τον Κώστα Καραμανλή δωροδοκήθηκα για να παρασύρω τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τα παγκόσμια ΜΜΕ, όταν ξεκίνησε η επιδημία της γρίπης».

Λοβέρδος: “Σκευωρία” η εμπλοκή μου στην υπόθεση Novartis – Καταθέτω μηνύσεις και αγωγές

Μηνύσεις και αγωγές κατά των φυσικών, αλλά και των ηθικών αυτουργών για την υπόθεση Novartis καταθέτει ο πρώην υπουργός Υγείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δήλωσή του που ανήρτησε στα social media, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταθέτω μηνύσεις και αγωγές όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί. Τα επιχειρήματα αυτοκαταργήθηκαν μόλις δημοσιεύτηκαν».

Σαμαράς: Μηνύω Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο – Θα το πάω μέχρι τέλους

Δήλωση για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis έκανε από τη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση. «Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ που σήμερα είναι υπουργός δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

Πικραμμένος: Έτσι εμπλέκεται το όνομά μου στην υπόθεση Novartis- Είναι αθλιότητες

Έτοιμος να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, όταν ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας για την Novartis, είναι και ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, το όνομα του οποίου επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο ίδιος αρνείται ωστόσο, την οποιαδήποτε συμμετοχή του, εκτιμώντας ότι ο “εφιάλτης” αυτός, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έχει πολιτική χροιά, ενδεχομένως, όπως υποθέτει, εξαιτίας της σχέσης του με την οικογένεια Μητσοτάκη. “Ποτέ μου δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους. Μου ήρθε ουρανοκατέβατο. Δε μπορώ να καταλάβω. Είναι γελοιότητες, αθλιότητες”, τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο πρώην Πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ