Νότης Μηταράκης: “Συκοφαντικός” ο τίτλος δημοσιεύματος – Ανεξάρτητη η λειτουργία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

«Συκοφαντικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τον τίτλο δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αφορά σε έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), διευκρινίζοντας ότι οι νομικές απόψεις του ΝΣΚ δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει τίτλο «Το υπουργείο Μετανάστευσης θα υπονομεύει τη Δικαιοσύνη;» και αναφέρεται σε εγκύκλιο της Νομικής Συμβούλου του Κράτους που ενημερώνει τις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα η ένορκη κατάθεση των υπαλλήλων του σε δίκη κατά του Δημοσίου. “Το έγγραφο αυτό συνιστά την απόλυτη καταστρατήγηση της ελευθερίας το δικαστηρίου στη διερεύνηση μιας υπόθεσης και απόλυτη καταστρατήγηση της έννοιας της δικαιοσύνης. Πρακτικά σημαίνει ότι θα διώκονται δημόσιοι υπάλληλοι που καταθέτουν σε δημόσιο δικαστήριο αληθινά γεγονότα ή στοιχεία που θα εκτιμήσει το δικαστήριο, αλλά δεν συμφέρουν το Δημόσιο. Το γεγονός ότι αυτό το λέει σε επίσημο έγγραφο η κυβέρνηση συνιστά την απόλυτη έννοια μιας ανίληψης “καθεστώτος”” αναφέρει σε δήλωσή του στην εφημερίδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του Νότη Μηταράκη:

“Με έκπληξη διάβασα το συκοφαντικό, ως προς τον τίτλο, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Είναι γνωστό ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανώτατη αρχή του Κράτους, με αποστολή την νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα τη νομική υποστήριξή του. Οι νομικές απόψεις του δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου, η οποία και δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του. Με απορία, επίσης, βλέπω την ελαφρότητα των στελεχών της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, να σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) σχετικά με το καθήκον εχεμύθειας των δημοσίων υπαλλήλων. Από τη στιγμή που μου επιδόθηκε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχω ζητήσει σχετική ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυτό που δεν θα γίνει ανεκτό είναι η στρατευμένη λασπολογία και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ