Νότης Μηταράκης: Η πρώτη ανάρτησή του στο Facebook μετά την παραίτηση

Με μία ανάρτηση του στο Facebook ο Νότης Μηταράκης, που σήμερα παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του, ενημέρωσε ότι σταμάτησε να εργάζεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης

Με την λέξη «υπουργός» η ανάρτηση γράφει ότι «έφυγε από την εργασία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Μηταράκης: Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Κόντρα με τον Χρηστίδη στη Βουλή

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Νωρίτερα ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτηση του και έγινε δεκτή.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Μηταράκη, επειδή απουσίαζε εκτός Αθηνών την ώρα που δίνονταν οι μάχες στα πύρινα μέτωπα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έτσι θα γίνεται πλέον για όλους και τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στη στήλη “Θεωρείο” της εφημερίδας “Καθημερινή” σχετικά με διακοπές που φέρεται να έκανε ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες μέρες.  «Ούτε η «κήρυξη πολέμου», ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…» ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ΜEGA, η παραίτησή του κ. Μηταράκη έρχεται μετά την επιλογή του να βρίσκεται σε διακοπές με σκάφος στην Πάτμο την Πέμπτη, απ’ όπου και επέστρεψε αργά το το απόγευμα στην Αθήνα.

Ρόλο φέρεται να έπαιξαν και οι προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μητάρακη για την έφιππη αστυνομία και την πανεπιστημιακή αστυνομία κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων μετά την ανάληψη καθηκόντων στο υπουργείο.  Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, είχε διαβεβαιώσει πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, εξηγώντας πως θα συνεχίσει να είναι παρούσα στα πανεπιστήμια, ενώ για την έφιππη αστυνομία είχε πει:

«Για την έφιππη αστυνομία σκέφτηκα ότι με αυτή την ζέστη ίσως πρέπει να ζητήσω καμήλες. από τους φίλους μου στην Σαουδική Αραβία.  Είναι ενδιαφέρουσα ιδέα. Ήταν κάτι που υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου ως μια σκέψη. Έκρινα ότι στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ