Νομοτεχνικές βελτιώσεις παρουσίασε ο Χατζηδάκης

Νομοτεχνικές βελτιώσεις παρουσίασε ο Χατζηδάκης

 

Τρεις νομοτεχνικές βελτιώσεις παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών».

Η πρώτη νομοτεχνική βελτίωση αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Όπως ανέφερε ο υπουργός τα μικρά καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. θα μπορούν να ανοίγουν με βάση τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών ή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Αθηναίων και Πειραιά στις αντίστοιχες περιοχές.

Μέσα σε ένα τρίμηνο ο αντιπεριφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να εκδώσει την απόφαση του. Αν δεν την εκδώσει, όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, θα προβλέπονται σχετικές κυρώσεις.

Η δεύτερη νομοτεχνική ρύθμιση αφορά στο χώρο ευθύνης του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος μπορεί να αποφασίζει και για συγκεκριμένες περιοχές μέσα στο χώρο ευθύνης του.

Η τρίτη ρύθμιση που παρουσίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης αφορά στις τουριστικές περιοχές και το ωράριο που ισχύει. Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, “δεν αλλάζει κάτι με το ωράριο και υπάρχει η ελευθερία που έχουμε μέχρι σήμερα, η οποία συναντά και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών”. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ