Νίκος Παππάς: Όταν έλεγα το «μαγαζάκι» εννοούσα του Μιωνή – Δεν ήξερε ο Τσίπρας για τη συνάντηση – BINTEO

Ο Νίκος Παππάς έδωσε απαντήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για το ηχητικό απόσπασμα συνομιλίας που δημοσιοποίησε ο Σάμπυ Μιωνής.

Παραδέχθηκε ότι αυτός συνομιλούσε με τον Σ. Μιωνή αλλά επανέλαβε ότι όταν αναφερόταν σε λεφτά δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον ίδιο τον επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε. Σημείωσε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συνάντηση αυτή και δεν είχε λόγο να την γνωρίζει.

«Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό», ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς ο οποίος όπως δήλωσε, «όταν μιλούσα για λεφτά αναφερόμουν σε εκείνα του Μιωνή και στις δικές του επιχειρήσεις με τον κ. Παπασταύρου».

«Κομμάτι αυτής της δραστηριότητας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα, αναφέρομαι στα 2,6 εκατ. ευρώ που είχε παρέμβει ο κ. Σαμαράς το 2013», είπε.

Αναφορικά με τις «κατασκευασμένες συνομιλίες», όπως τις χαρακτήρισε τόνισε: «είναι προφανές ότι η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο, έχει ακόμα αποσιωπητικά σε επίμαχα σημεία και τον όρο ‘ακατάληπτο’ και από εκεί ξεκινά ένα γαϊτανάκι. Ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι εννοούσα τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Απασχολούσε καιρό τις Αρχές, είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη» για να συμπληρώσει ότι τα 2,6 εκατομμύρια με ένα έμβασμα είναι πάρα πολλά λεφτά.

«Γιατί δεν ζητούν την δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;», αναρωτήθηκε.

Σημείωσε, δε πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως: «αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, που παραδέχεται, έχει πέσει και σε αντιφάσεις…».

«Για την ατζέντα μιλώ και για τον οποιονδήποτε», είπε, ερωτηθείς γιατί δεν απευθύνεται στον κ. Μιωνή σε β’ ενικό πρόσωπο.

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή ήταν τεράστιο, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων που υπήρχαν στη λίστα Λαγκάρντ».

Αναφερόμενος στη Μαρέβα Μητσοτάκη, είπε πως «η κυρία Μητσοτάκη, ήταν μονίμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Μιωνή. Μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπασταύρου που είναι άμεσος συνεργάτης του, έχει μια εγγύτητα με την κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία θα τον απέτρεπε ό,τι και να ήξερε ό,τι και να έβλεπε να μην το πει δημοσίως».

Διερωτήθηκε μάλιστα: «Γιατί έχει μπει στη δημόσια πολιτική συζήτηση ο κ. Μιωνής, διότι ήρθε και κατέθεσε στην προανακριτική για την Novartis». «Μου ζητά να τον διορίσω πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ. Εξηγεί ότι έχει ήδη πληρώσει αρκετά μεγάλα ποσά, γιατί καταλογίστηκαν για φοροδιαφυγή…

Ο μόνος λόγος που υπήρξε η δική μας παρουσία στην υπόθεση, ήταν η παράκληση από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται όμως, ότι στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις, στο ανώτατο επίπεδο, και εννοώ αυτή του κ. Σαμαρά το 2013, που κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται, δυστυχώς μετά από καιρό, ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ».

Ερωτηθείς για το αν είχε λάβει κάποια εντολή, γι’ αυτή τη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, τόνισε πως: «ο μόνος λόγος που εμείς σε αυτή την υπόθεση προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν η παραίνεση του κράτους του Ισραήλ και το ότι μας ζητήθηκε. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ασχοληθήκαμε, όπως ασχολήθηκε η ΝΔ το 2013.

Ζήτησε να γίνει πρόξενος του Ισραήλ, λέγοντας πως αν γίνει δεν θα τολμήσει δικαστικός να τον ακουμπήσει. Στη συνάντηση υπήρχαν κάποια θέματα συζητήσεις, επέλεξε να δώσει κάποια κομμάτια στην δημοσιότητα».

«Αυτό που δεν έγινε είναι να ανακατευτούμε εμείς για να διασφαλίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Παπασταύρου, του Μιωνή και όποιου άλλου συνεργάτη. Αυτό το έκανε ο Σαμαράς. Τον προκαλώ δημοσίως να βγει δημόσια να μιλήσει», τόνισε.

Για τον λόγο της συνάντησης απάντησε πως: «Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε καμία παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη για να προστατέψουμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Μιωνή. Δεν υπάρχει θεσμικό ατόπημα. Θεσμικό ατόπημα, είναι να παίρνεις έναν εκδότη, και να του λες ο τάδε μας έχει βοηθήσει μην γράφεις γι αυτόν».

Ερωτηθείς εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν ήξερε την εν λόγω συνάντηση» και διευκρίνισε ότι «ο πρωθυπουργός είχε γενική ενημέρωση για την πορεία των πραγμάτων και είχε ενημερωθεί ότι από ένα σημείο και μετά ήταν αδύνατο να συνδράμουμε να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών».

Ο κ. Παππάς, ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. «Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής», προσθέτει. «Έγιναν διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε μία ξεχωριστά. Τον είχα συναντήσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές οι συναντήσεις έγιναν κατόπιν επιμονής του κ. Μιωνή».

«Για να καταλάβει ο κόσμος σε ποιο περιβάλλον γίνονται αυτές οι αποκαλύψεις, είναι το περιβάλλον της πλήρους κατάρρευσης του σκοπού της προανακριτικής επιτροπής. Εγώ κατέθεσα για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis».

«Για τη Novartis δεν στοιχειοθετήθηκε καμία σκευωρία. Ο μάρτυρας που εμφάνισαν, εμπλέκεται με μπίζνες με πάρα πολλούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Όταν συμβαίνει αυτό, ό,τι σχετίζεται με τους κυρίους αυτούς πηγαίνει στην επιτροπή».

«Τους έχουμε προκαλέσει να με παραπέμψουν. Δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα… Να προχωρήσουν, να πάρουν την ευθύνη και να πουν ότι θέλουν να παραπέμψουν κι εμένα. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα γελάσουμε. Να σταματήσει να κρύβεται η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο Αντώνης Σαμαράς», ανέφερε.

Πηγή: megatv.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ