Νίκος Παππάς: «Κάτι μεσολάβησε, είναι σαφές» και παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιοι να «έδειξαν» την πόρτα της εξόδου στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, αφήνει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει δηλώσει την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. «Κάτι μεσολάβησε, είναι σαφές…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει τελικά την οριστική αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24, ο Νίκος Παππάς ερωτήθηκε εάν κάποιοι «έσπρωξαν» στην έξοδο τον κ. Τσίπρα. «Πήρε μία απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας, τις ακριβείς συνθήκες εγώ δεν είμαι σε θέση να τις γνωρίζω», είπε αρχικά ο κ. Παππάς.

«Εγώ τον συνάντησα. Του είπα ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Εκείνο το βράδυ έκανε μια δήλωση ότι θα ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίση του κομματικού σώματος και δυστυχώς ήρθε η Πέμπτη, η οποία σήμανε την παραίτησή του», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι μεσολάβησε, ο Νίκος Παππάς είπε: «Είναι πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ερώτημα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος. Κάτι μεσολάβησε όμως, είναι σαφές…». Σε νέα διευκρινιστική ερώτηση, εάν κάποιοι τον «έσπρωξαν» στην παραίτηση, είπε: «Αυτό δεν το ξέρω, αλλά κάτι μεσολάβησε, εκτός αν έκανε τη δήλωση την Κυριακή το βράδυ μόνο για να την κάνει. Αλλά δεν τον έχω για τέτοιο άνθρωπο τον Τσίπρα».

Ο Νίκος Παππάς ερωτήθηκε και για την δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποχρέωση να κάνει μία δήλωση έως την Κυριακή.

«Θεωρώ ότι αυτή η δήλωση αδικεί και τον Πάνο και τον Αλέξη. Να ζητάμε από τον Τσίπρα να τοποθετηθεί δημόσια για ένα τέτοιο θέμα, τρεις ημέρες πριν από την κάλπη της μετάβασης ηγεσίας δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι καθόλου “χαμένος”, συμμετείχε στις εκλογές μας, τηρεί αυτό που είπε -είπε ότι θα τηρήσει ουδετερότητα- τώρα πώς θέλουν να τον κάνουν να ανακατευτεί, δεν καταλαβαίνω ποια σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό…», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ