Νίκος Παππάς: Η ΝΔ κατεδαφίζει το κατηγορητήριο που έστησε εναντίον μου

“Σήμερα επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ίδια η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει το κατηγορητήριο, το οποίο έστησε εναντίον μου και εναντίον μας” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς από τη Βουλή.

“Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, οι ίδιοι οι κατήγοροι αποσύρουν το θεμέλιο, αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Είναι μία μέρα δικαίωσης, μια μέρα κατά την οποία το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του πρέπει να βγάλει συμπεράσματα” πρόσθεσε.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αποδοχή ή μη της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ., με την προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία. Η αποδοχή της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Αν η Βουλή αποφασίσει την άσκηση δίωξης, θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.