Νίκος Παππάς για το πόρισμα της προανακριτικής: Είναι μια ημέρα δικαίωσης

“Είναι μία ημέρα δικαίωσης. Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Ήρθαν σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς” ανέφερε ο Νίκος Παππάς από τη Βουλή μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν σχετικά με το πόρισμα της προανακριτικής για την υπόθεση του Νίκου Παππά ότι “οι εργασίες της -πρωτοφανώς περιορισμένης σε διάρκεια, για τα κοινοβουλευτικά χρονικά- προανακριτικής επιτροπής απέδειξαν ότι καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων. Οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη”. Κλείνοντας, το πόρισμα του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Ενόψει όλων των ανωτέρω είναι κατάδηλο ότι στην διερευνώμενη υπόθεση δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον ελεγχόμενο πρώην Υπουργό, Νίκο Παππά, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για ουδεμία εκ των διερευνώμενων πράξεων”.

Προανακριτική: Παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο προτείνει η πλειοψηφία Το πόρισμα της πλειοψηφίας προτείνει την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Είναι το ένα από τα δύο αδικήματα, που είχε περιληφθεί στην αρχική πρόταση, το δεύτερο ήταν η δωροληψία πολιτικού προσώπου. Η ΝΔ μιλά για απλές ενδείξεις και όχι επαρκείς για το δεύτερο αδίκημα και γι’ αυτό δεν προτείνεται η άσκηση δίωξης για το αδίκημα της δωροληψίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ