Νίκος Καρούλιας: Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι εκτός αθλητισμού

Δήλωση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου του Βόρειου Τομέα Αθηνών στην Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» Νίκου Καρούλια.

«Είμαι ο Νίκος Καρούλιας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και Αρχηγός του Παναθηναϊκού (με κατακτήσεις Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων Ελλάδας, και διακρίσεων στην Ευρώπη) και ξεκίνησα την καριέρα μου στην ΑΕΚ και στην συνέχεια στον Απόλλων Αθηνών πριν πάω στον Παναθηναϊκό.

Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα Αττικής με το Νίκο Χαρδαλιά (Αττική Μπροστά).

Οι λόγοι που με οδήγησαν να αποδεχτώ την πρόταση είναι οι γνώσεις που έχω αποκτήσει αυτά τα χρόνια κάνοντας πρωταθλητισμό και ασκώντας την Προπονητική σε πολλούς συλλόγους.

Ο σπουδαιότερος όμως θεωρώ λόγος είναι η εμπειρία που έχω αποκτήσει από την εκπαίδευση χιλιάδων παιδιών ηλικίας 5-15, στην πιο ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα για 3 δεκαετίες στο ποδόσφαιρο αλλά προπαντός στις αξίες και αρχές που μόνο από τον αθλητισμό και ειδικά τα ομαδικά αθλήματα μπορούν να μάθουν και να τα συνοδέψουν στην ενήλικη ζωή τους. Την κοινωνικοποίηση, την συνεργασία για να φτάσουμε στον στόχο, την πειθαρχία και τους κανόνες για να μπορούμε να συνυπάρχουμε στην μικρή ομάδα και σε μεγαλύτερες στην ενήλικη ζωή μας, να προσπαθούμε να φτάσουμε στα όρια μας και να μην τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία και ειδικά να σηκωνόμαστε μετά την ήττα και να προσπαθήσουμε πάλι.

Να σεβόμαστε τον αντίπαλο, να θέλουμε να τον κερδίσουμε όχι να τον σκοτώσουμε, όπως δυστυχώς ανησυχητικά συμβαίνει στον χώρο μας τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα.

Επειδή για μένα δεν είναι οι διαπιστώσεις του μεγάλου προβλήματος της βίας στα γήπεδα αλλά λύσεις μέσω προτάσεων. Σε μεγάλο βαθμό ξεκινάει από την μικρή ηλικία στα σχολεία αλλά και στους χώρους άθλησης όπου υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν οι γονείς τους να πληρώσουν για να παίξουν ποδόσφαιρο, να αθληθούν γενικώς και αισθάνονται από μικρή ηλικία την απόρριψη, τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση που δημιουργεί ζήλια απέναντι στα άλλα παιδιά που μπορεί μεγαλώνοντας να μετατραπεί σε μίσος και βέβαια να εκδηλωθεί σε βίαιες και κακουργηματικές πολλές φορές συμπεριφορές.

Κανένα λοιπόν παιδί δεν πρέπει να είναι εκτός αθλητισμού.

Στα σχολεία από τους γυμναστές στα γήπεδα από τους προπονητές πριν την άσκηση 3-4 λεπτά συζήτηση για την φίλαθλη συμπεριφορά.

Αυτά είναι μερικά από αυτά που μπορούν να γίνουν μέσω προγραμμάτων της περιφέρειας και ενίσχυση ομάδων, γυμναστηρίων να μπορούν να δέχονται όλα τα παιδιά και επιμόρφωσης των γυμναστών- προπονητών στο θέμα της φίλαθλης συμπεριφοράς των παιδιών.

Αυτές είναι λίγες στοχευμένες και υλοποιήσιμες, όχι γενικώς και αορίστως, προτάσεις – λύσεις για τα παιδιά μας. Το μέλλον δηλαδή και την πρόοδο της χώρας μας.

Για τους λόγους αυτούς κατεβαίνω υποψήφιος στον Βόρειο τομέα και περιμένω την ψήφο σας».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ