Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος μου η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, τόνισε πως στο όνομα του κόμματος θα υπάρχει η λέξη ΠΑΣΟΚ, ενώ είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει αλλαγές και τοποθετήσεις προσώπων, που θα αποτελέσουν το νέο ηγετικό σχήμα στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θα υποστηρίζει τη δέσμευση του για ανανέωση και ενότητα.

«Και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος και όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι, θα έχουν ρόλο, συνδυάζοντας την εμπειρία με την ανανέωση και τελικό στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση της παράταξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη, έναν μήνα μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, στον Alpha, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε, σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στόχος του ιδίου και του κόμματός του είναι από τις επόμενες εκλογές να προκύψει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ένας λόγος της επιλογής των μελών και των φίλων μας στο πρόσωπό μου, ήταν αυτός ακριβώς: ότι εγγυώμαι την αυτόνομη πορεία της παράταξης. Προτεραιότητά μου είναι το κόμμα μας να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να αντικαταστήσει τη συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα έχει πυξίδα το δημόσιο συμφέρον, τη μείωση των ανισοτήτων και την αξιοκρατία και τη διαφάνεια».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάψει από τώρα την απλή αναλογική… Εμείς δεν θα μπούμε σ’ αυτό το παιχνίδι. Βλέπω τις δημοσκοπήσεις, με χαροποιεί ότι το κόμμα μας δείχνει μια δυναμική αλλά η πρώτη δημοσκόπηση για εμένα είναι η πρώτη κάλπη των βουλευτικών εκλογών, που θα αποδειχθεί το πιστεύω μέσα από συνέπεια και συγκροτημένο πρωθυπουργικό λόγο ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, αλλά με μια μεγάλη προίκα, την προίκα του ορθού λόγου και του λόγου της προόδου, του προγράμματος».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με την πολιτική που ακολουθούν επιδιώκουν τον «τοξικό δικομματισμό»: «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας τοξικός δικομματισμός άγονων συγκρούσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε μέσα από μια ισχυρή δική μας παρουσία και πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες θα κριθεί αυτή η στρατηγική μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι «φιλοδοξία μου είναι η χώρα να αποκτήσει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να υπάρχει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και είμαι σίγουρος ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αρκεί να αγωνιστούμε και να συσπειρώσουμε δίπλα μας τις ζωτικές κοινωνικές προοδευτικές δυνάμεις της χώρας που δεν τις εκφράζει ο σημερινός δικομματισμός,. ένας δικομματισμός ο οποίος συγκρούεται με έναν τοξικό τρόπο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα περιστατικά βίας στα Πανεπιστήμια, όπως συνέβη με την επίθεση εις βάρος καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωσε ότι είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας και πως τα ΑΕΙ είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ειδικότερα για το επίμαχο ζήτημα της συγκρότησης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι είναι αντίθετος και αντιπρότεινε να γίνει ό,τι και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπου εταιρείες σεκιούριτι, οι οποίες έχουν προσληφθεί να φυλάνε τον χώρο, ειδοποιούν την ΕΛΑΣ για τη διενέργεια παράνομων πράξεων. Ταυτόχρονα, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση πως απέτυχε στα όσα εξήγγειλε.

Ο κ. Ανδρουλάκης διαφώνησε, τόσο με τη ΝΔ, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους απέναντι στην πανδημία. Την μεν κυβέρνηση γιατί με τους χειρισμούς της έδειξε ανευθυνότητα και εφησυχασμό, τον δε ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Για τα σχολεία ανέφερε πως είναι υπέρ του ανοίγματός τους, αλλά με πολύ αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ζήτησε περισσότερα σημεία διεξαγωγής rapid και μοριακών τεστ και μείωση του κόστους των PCR, λέγοντας ότι η τιμή των 40 ευρώ που πρότεινε το ΚΙΝΑΛ ήταν ενδεικτική. Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες και υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε δημόσιους τομείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ