Νεράντζης: Γιατί έκλεισα το μικρόφωνο της Κωνσταντοπούλου

Νεράντζης: Γιατί έκλεισα το μικρόφωνο της Κωνσταντοπούλου

 

Τους λόγους για τους οποίους έκλεισε το μικρόφωνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης εξήγησε ο Αναστάσιος Νεράντζης, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.

 

“Το μικρόφωνο της το έκλεισα, όχι την ώρα που μιλούσε. Θα σας πω, η αίθουσα επιτρέπει τη λειτουργία δυο μικροφώνων συγχρόνως. Μόνο δυο. Το ένα αφορά τον ερωτώντα και το άλλο αφορά τον ερωτώμενο, εάν ένας τρίτος κατά λάθος ή επίτηδες αφήσει το δικό του μικρόφωνο ανοιχτό ή θελήσει να το χρησιμοποιήσει ακυρώνεται το μικρόφωνο αυτού που θα απαντήσει. Η κ. Κωνσταντοπούλου επινόησε μια άλλη μέθοδο εκτός από αυτές που ταλαιπωρεί εδώ και ενάμιση χρόνο τη Βουλή” τόνισε ο κ. Νεράντζης μιλώντας στο Βήμα fm.

“Συνήθως υπερτριπλασιάζει το χρόνο που της παρέχεται για υποβολή ερωτήσεων, ερώτηση 27 λεπτά, δεύτερον άλλη τακτική, διακόπτει συνεχώς τους άλλους ομιλητές και υποβάλει επιπρόσθετες ερωτήσεις στον ερωτώμενο. Το αντιπαρήλθαμε και αυτό. Χθες εφηύρε ένα άλλο, άφηνε το μικρόφωνό της ανοιχτό. Αυτό θα το κρίνετε εσείς (αν το έκανε επίτηδες ή όχι). Αφού τελείωσε τη δική της ομιλία άφησε το μικρόφωνό της ανοιχτό. Προφανώς λέμε το ξέχασε, λέω «Παρακαλώ κ. Κωνσταντοπούλου κλείστε το μικρόφωνό σας γιατί δεν μπορούσαν να γράψουν οι πρακτικογράφοι αυτά που έλεγε ο κ. Στασινόπουλος». Δεν παίρνω απάντηση, το επανέλαβα 5 φορές και είναι γραμμένο στα πρακτικά” προσέθεσε ο κ. Νεράντζης.

 

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΣΔΟΕ, είπε ότι έχει ως αποκλειστικό έργο να κάνει ελέγχους προς επισήμανση της φοροδιαφυγής και άλλων οικονομικών εγκλημάτων. “Η είσπραξη όσων διαφεύγουν είναι αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και δεν μπορούσε καθόλου να μας κατατοπίσει δεν είχε καν πληροφόρηση. Άρα το φλέγον θέμα δεν έχει απαντηθεί. Είναι στο Υπουργείο Οικονομικών το φλέγον θέμα. Είναι αλήθεια ότι η υπηρεσία δεν ήταν έτοιμη, πολλά από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στις λίστες δεν έχουν πλήρη στοιχεία, δεν έχουν πατρώνυμο δεν έχουν επάγγελμα, διεύθυνση δεν έχουν τίποτα, επομένως χρειάζεται ένα δεύτερο στάδιο για να δουν τι γίνεται. Το τρίτο στάδιο είναι η ταυτοποίηση” υπογράμμισε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ