Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Μεσαιωνικό κυνήγι μαγισσών

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Μεσαιωνικό κυνήγι μαγισσών

 

«Οι απειλές του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για αφορισμούς θυμίζουν μεσαιωνικό κυνήγι μαγισσών», αναφέρει σε ανακοίνωση η νεολαία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη προσθέτοντας ότι «η αυθαίρετη προέκταση δε, της σκέψης του που συνδέει το σύμφωνο συμβίωσης με την παιδοφιλία και παιδεραστία αποπνέουν μίσος και σκοταδισμό που δε συνάδουν με το λόγο και το ρόλο της Εκκλησίας».

Σύμφωνα με τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, «το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε ζευγάρια ίδιου φύλου αφορά αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία προβλέπονται στο ελληνικό Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

«Η παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο(α.4Σ), καθώς και των άρθρων 14 (απαγόρευση διακρίσεων) και άρθρο 8 (δικαίωμα σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή) της ΕΣΔΑ αποτελεί στρέβλωση που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Γι’ αυτό και επικροτούμε την ανάλογη πρόβλεψη που υπάρχει στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Ζητάμε από κάθε νέο άνθρωπο, κάθε νεολαιίστικο φορέα, κάθε κομματική νεολαία να καταδικάσει τις παραπάνω θέσεις δημόσια και καθαρά. “Ιερέας θα πει να μη φοβάσαι τους ανθρώπους”, Ν. Καζαντζάκης».

 

Διαβάστε επίσης:

Δούρου:Ξεκινώ να γράφω την “Ασκητική Νο2”

O Tατσόπουλος για τον Μητροπολίτη Πειραιώς

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.