Νεολαία ΑΝΕΛ VS Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις

“Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η εμμονή κάποιων ομάδων τα τελευταία χρόνια, να θέτουν συνεχώς θέμα κατάργησης των παρελάσεων” αναφέρει η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σχολιάζοντας ουσιαστικά τις θέσεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον θεσμό των παρελάσεων.

“Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες και η Ελληνική νεολαία με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία κάθε χρόνο, καθώς τέτοιες απόψεις δεν εκφράζουν παρά μια ελάχιστη μερίδα ανθρώπων.

Επιχειρήματα για την κατάργηση του θεσμού, που δεν στηρίζονται στην ιστορική αλήθεια, αλλά την παραχαράσσουν και βασίζονται στην έμμονη διαστροφή εννοιών, αγγίζουν μόνο εκείνους, για τους οποίους πρόοδος είναι η μη ύπαρξη ιστορικής μνήμης και η ισοπέδωση της ιδιαίτερης εθνικής ταυτότητας – στοιχείο απαραίτητο για την παραγωγή πολιτισμού και τη συλλογική ελευθερία. Ψευτοπροοδευτικοί τέτοιου τύπου, που απλώς πλάθουν ένα δικό τους μηδενιστικό μύθο, προκαλούν θλίψη.

Μέσω του θεσμού της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης διατρανώνεται το αίτημα διασφάλισης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, επιβεβαιώνεται και ενισχύεται η εθνική μας ταυτότητα και συνοχή, διατηρείται αλώβητη η συλλογική μνήμη του λαού μας και η συνείδηση της ιστορικής του συνέχειας.

Καλούμε όλους τους Έλληνες και ιδίως τους νέους, να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» και στις φετινές παρελάσεις, τιμώντας για μία ακόμη φορά τους αγωνιστές της ελευθερίας του Έθνους! ” τονίζει η Νεολαία των ΑΝΕΛ.

Σημειώνεται ότι οι απόψεις αυτές της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου, που θα παρουσιαστεί στο 1ο της Συνέδριο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων, όπως οι μαθητικές παρελάσεις και η πρωινή προσευχή».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.